Χάρης Λοϊζίδης: Παρά το καίριο πλήγμα ο τουρισμός θα ανακάμψει

Την πεποίθηση ότι παρά το καίριο πλήγμα που δέχθηκε η κυπριακή τουριστική βιομηχανία από την πανδημία, ο τουρισμός-με τη στήριξη και της πολιτείας- θα ανακάμψει και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας οικονομικής ευημερίας, εκφράζει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ), Χάρης Λοϊζίδης. 

Σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Λοϊζίδης σημειώνει πως η παρούσα κρίση αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη επαναξιολόγησης του αναπτυξιακού μας μοντέλου. 

Επισημαίνοντας ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο ο ΠΑΣΥΞΕ κατέβαλε το άπαν των δυνάμεών του σε συνεργασία με την πολιτεία και άλλους αρμόδιους φορείς για να στηριχθεί εμπράκτως η τουριστική βιομηχανία, ο Χάρης Λοϊζίδης υπογραμμίζει πως ο Σύνδεσμος θα παραμείνει σύμμαχος στο πλευρό της πολιτείας στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Το ράλι ανόδου του κατασκευαστικού κόστους και τα υλικά που καίνε

Ο επενδυτικός προορισμός για ακίνητα στην Κύπρο η Πάφος

Debbie's Cookies: Γευστικό ταξίδι από τις ΗΠΑ στην καρδιά της Λευκωσίας 

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Κύριος στόχος της Ημέρας, η οποία-όπως έχει προαναφερθεί- γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς. Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει η Ακτή Ελεφαντοστού.  

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού:

«H πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει τον πλανήτη, επηρεάζοντας τόσο ισχυρές οικονομίες, όσο και πιο ευάλωτες χώρες. Η παρούσα κρίση αναδεικνύει μεταξύ άλλων και την ανάγκη επαναξιολόγησης του αναπτυξιακού μας μοντέλου.

Οι φετινοί εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία έχει ως γνωστόν καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερες συνθήκες συνεπεία της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) όρισε το 2021 ως Έτος Τουρισμού για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός στην οικονομική ευημερία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώνοντας την οικουμένη.

Αντιμετωπίζοντας και την παρούσα κρίση ως μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πέρα ​​από τις στατιστικές του τουρισμού και να αναγνωρίσουμε ότι, πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένας άνθρωπος. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) καλεί τα κράτη μέλη του, οργανισμούς, επιχειρήσεις και πολίτες να αξιοποιήσουν τα οφέλη του τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω, καθώς ο κόσμος προετοιμάζεται για την μετά την πανδημία εποχή.

Οι εορτασμοί για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα φιλοξενηθούν στην Ακτή Ελεφαντοστού, σε μία επιλογή που αναδεικνύει την ικανότητα του τουρισμού να καθοδηγεί την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, προωθώντας τον αλληλοσεβασμό και δημιουργώντας ευκαιρίες για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είναι στο ίδιο πλαίσιο που και η νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη της υπαίθρου και της αγροτικής περιφέρειας, παράλληλα με τις παραδοσιακές τουριστικές περιοχές.

Στην Κύπρο ο τουρισμός διαχρονικά λειτουργεί ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Στην κρίση του 2013 συνέβαλε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην επιστροφή στην ανάπτυξη. Παρά το καίριο πλήγμα που δέχθηκε η κυπριακή τουριστική βιομηχανία από την πανδημία, ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων είμαστε πεπεισμένοι ότι και με τη στήριξη της Πολιτείας ο τουρισμός θα ανακάμψει και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας οικονομικής ευημερίας.

Ως Σύνδεσμος σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο καταβάλαμε το άπαν των δυνάμεών μας σε συνεργασία με την Πολιτεία και άλλους αρμόδιους φορείς για να στηρίξουμε εμπράκτως την τουριστική βιομηχανία. Θα παραμείνουμε σύμμαχος στο πλευρό της Πολιτείας στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της πανδημίας».

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy