«Βουτιά» για τη μετοχή της Γιουβέντους

Οι μετοχές της Γιουβέντους υποχώρησαν έως και 24% την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών τον Δεκέμβριο του 2001, αφού η ιταλική ομάδα αποκλείστηκε από το Champion's League από τους Ολλανδούς φιλοξενούμενους. Η μετοχή του συλλόγου με βάση το Άμστερνταμ εκτοξεύτηκε. 
 
Η Γιουβέντους, της οποίας η μετοχή έχασε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίησης, προηγήθηκε στο 28ο λεπτό του χθεσινού αγώνα, με την ευγενική χορηγία του 34χρονου Cristiano Ronaldo. Αλλά η νεαροί παίκτες του Ajax επικράτησαν με γκολ από δύο παίκτες της ακαδημίας - τον 21χρονο Donny van de Beek και τον 19χρονο Matthijs de Ligt - στέλνοντας την ομάδα στον πρώτο της ημιτελικό του Champions League από το 1997.
 
Ο Άγιαξ έχει τώρα την ευκαιρία να αυξήσει τα ετήσια έσοδα κατά περισσότερο από το ένα τρίτο. Η επίτευξη του ημιτελικού του κέρδισε ένα πρόσθετο δώρο 12 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 19 εκατομμύρια ευρώ πιθανώς να είναι καθόδων αν η ομάδα προχωρήσει περαιτέρω.
 
Ο Άγιαξ είχε προσαρμοσμένα έσοδα περίπου 92 εκατομμυρίων ευρώ το 2018, λιγότερο από το ένα πέμπτο του ποσού της Γιουβέντους, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Έχοντας έναν «σφιχτό» προϋπολογισμό σε σύγκριση με τα μεγάλα «πυροβόλα» της Ευρώπης, η ομάδα εξαρτάται από τον εντοπισμό νέων ταλέντων.
 
Η μετοχή της Γιούβε κατέγραφε ράλι από τον περασμένο μήνα. Η μετοχή εκτοξεύτηκε στις 13 Μαρτίου όταν το hat trick του Ronaldo «γύρισε» το παιχνίδι κατά της Ατλέτικο Μαδρίτης.
 
Η μετοχή του Άγιαξ ενισχύθηκε κατά 8,5% στα 18,60 ευρώ μέχρι τις 4 μ.μ. Τοπική ώρα στο Άμστερνταμ, εκτιμώντας την εταιρεία στα 341 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουβέντους υποχώρησε 16% στα 1,42 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση 1,4 δισ. ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο