KEBE: Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ στο Κουβέιτ

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Κουβέιτ διοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στο Κουβέιτ, στις 25 Νοεμβρίου 2018. Της Αποστολής ηγήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα.
 
Κύριος ομιλητής στο Φόρουμ ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. Στις παρουσιάσεις που ακολούθησαν παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, καθώς και ως περιφερειακή ή διεθνής βάση πολυεθνικών επιχειρήσεων.
 
Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός κατ’ ιδίαν επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B meetings) μεταξύ εταιρειών από τις δύο χώρες.
 
Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.
 
Πέραν από τον Υπουργό Εξωτερικών και τους διοργανωτές, στην Αποστολή συμμετείχε σημαντικός αριθμός κυπριακών επιχειρήσεων, από διάφορους κλάδους.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης