Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία

Το αισιόδοξο μήνυμα για την κυπριακή οικονομία και επιχειρηματικότητα ότι η Κύπρος αποτελεί πόλο ασφάλειας και σταθερότητας σε μια φλεγόμενη περιοχή και πώς η χώρα μας βελτιώνει την εικόνα της ως ένα αξιόλογο και αξιόπιστο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, ικανό να συνεχίσει να προσελκύει μεγάλες εταιρείες και εργαζόμενους από το εξωτερικό, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της IMH, Γιώργος Μιχαήλ.

Σε ομιλία του κατά την τελετή απονομής των 16ων IN Business Awards, ο κ. Μιχαήλ υπέδειξε το τρομακτικά ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον εντός του οποίου δραστηριοποιούνται οι σημερινοί επιχειρηματίες, αλλά και το κλίμα λαϊκισμού όπου οι λέξεις καπιταλισμός, επιχείρηση, κέρδος και επενδύσεις έχουν στοχοποιηθεί και κακοποιηθεί.

«Σε αυτό το εκρηκτικό και απρόβλεπτο σκηνικό καλούνται οι κυπριακές επιχειρήσεις να κάνουν την στρατηγική τους, να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν», επισήμανε ο CEO της IMH, για να υπογραμμίσει πως οι επιχειρηματίες της Κύπρου έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα σηκώνουν μανίκια, προσαρμόζονται, καινοτομούν και αντεπεξέρχονται σε όλες τις προκλήσεις.

Τονίζοντας ότι η χώρα μας βελτιώνει την εικόνα της ως ένα αξιόλογο και αξιόπιστο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, ικανό να συνεχίσει να προσελκύει μεγάλες εταιρείες και εργαζόμενους από το εξωτερικό, ο Γιώργος Μιχαήλ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

«Ας γίνουμε», είπε, «μια πραγματικά pro-business κοινωνία που να επιβραβεύει την επιχειρηματική προσπάθεια. Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα και στην ικανότητας της να συνεισφέρει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της IMH, Γιώργου Μιχαήλ:

Εξοχότατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρία Πρόεδρε της Βουλής, αγαπητοί υπουργοί, πολιτειακοί αξιωματούχοι, και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, σας καλωσορίζω στη μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Επιχειρείν: Τα 16α IΝ Business Awards.

Οι σημερινοί επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται σε ένα τρομακτικά ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον με διεθνείς κρίσεις, πολέμους, πληθωρισμό, με ενεργειακά προβλήματα.

Δραστηριοποιούνται σε ένα κλίμα λαϊκισμού όπου οι λέξεις καπιταλισμός, επιχείρηση, κέρδος και επενδύσεις έχουν στοχοποιηθεί και κακοποιηθεί. Σε αυτό το εκρηκτικό και απρόβλεπτο σκηνικό καλούνται οι κυπριακές επιχειρήσεις να κάνουν την στρατηγική τους, να επιβιώσουν, και να αναπτυχθούν.

Τα In Business Awards όμως δεν είναι το βήμα για παράπονα, για προβλήματα, για γκρίνια και απαισιοδοξία. Τα In Business Awards επιβραβεύουν την θετικότητα, την δημιουργία, την επιτυχία, και την ανάπτυξη.

Γι’ αυτό θέλω απόψε να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα για την κυπριακή οικονομία και επιχειρηματικότητα. Η Κύπρος αποτελεί ένα πόλο ασφάλειας και σταθερότητας σε μια φλεγόμενη περιοχή.

Η χώρα μας βελτιώνει την εικόνα της σαν ένα αξιόλογο και αξιόπιστο international business centre, ικανό να συνεχίζει να προσελκύει μεγάλες εταιρείες και εργαζόμενους από το εξωτερικό. Οι επιχειρηματίες μας έχουν αποδείξει ότι, στα δύσκολα, σηκώνουν μανίκια, προσαρμόζονται, καινοτομούν και αντεπεξέρχονται σε όλες τις προκλήσεις.

Η κυπριακή οικονομία, τυγχάνει αναγνώρισης και εκτίμησης από ξένους επενδυτές και Οίκους Αξιολόγησης. Ο ρυθμός ανάπτυξης, η μείωση του πληθωρισμού, η μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους είναι από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και των επιχειρήσεων μας. Ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία που να επιβραβεύει την επιχειρηματική προσπάθεια. Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα και στην ικανότητας της να συνεισφέρει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.

Η ΙΜΗ, γνωρίζει όσο λίγοι την κυπριακή οικονομία και επιχειρηματικότητα, τις δυνατότητες της και τις προοπτικές της και στηρίζουμε την μεγάλη αυτή προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας της Κύπρου. Είμαστε αρωγοί, καταγράφουμε, προβάλουμε και επιβραβεύουμε κάθε επιτυχία της οικονομίας μας και των επιχειρήσεων μας.

Κύριε Πρόεδρε-Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Είμαστε απόψε εδώ για να τιμήσουμε το κυπριακό επιχειρείν και να επιβραβεύσουμε επιχειρήσεις και άτομα που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλες τις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ που επελέγησαν για να είναι υποψήφιοι στα IΝ Business Awards. Πρέπει να αισθάνεστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά και τα επιτεύγματά σας.

Θα πρέπει, να ευχαριστήσω θερμά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που και φέτος παρουσιάζει τον θεσμό, όπως και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας:

EPIC, Ecommbx, Σκλαβενίτης, LaikoCosmos και Glenfiddich, Όμιλο Πηλακούτα και BMW, GAP Vasilopoulos Group, Gan Direct, CSC Christodoulou, Demetriades Handling, ΟΠΑΠ Κύπρου, και η τηλεόραση του Άλφα Κύπρου.

Ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω, επίσης, στην πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, που μας βοήθησε στην επιλογή των υποψηφίων, καθώς και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες που έχουν λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Εύχομαι σε όλους να απολαύσετε τη βραδιά και ακόμα μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια σε υποψήφιους και βραβευθέντες.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας