Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου για τα νομικά πρόσωπα

Νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζεται – μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα – το κενό που υπάρχει στη νομοθεσία, αναφορικά με έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου για νομικά πρόσωπα, δηλαδή εταιρείες, και επιπλέον για τον τρόπο και τη δυνατότητα αποκατάστασης τους στις περιπτώσεις που καταδικάζονταν για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα από τα δικαστήρια, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του ενέκρινε νομοσχέδιο, με το οποίο ρυθμίζεται - μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα - το κενό που υπάρχει στη νομοθεσία, αναφορικά με έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου για νομικά πρόσωπα, δηλαδή εταιρείες, και επιπλέον για τον τρόπο και τη δυνατότητα αποκατάστασης τους στις περιπτώσεις που καταδικάζονταν για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα από τα δικαστήρια". 

Σημείωσε ότι η έκδοση αυτών των πιστοποιητικών ήταν αναγκαία διότι, λόγω του κενού που υπήρχε στη νομοθεσία, τα πιστοποιητικά που εκδίδονταν μέχρι σήμερα ήταν αναγκαστικά όλα λευκά. "Με αυτό τον τρόπο και με τη ρύθμιση της νέας νομοθεσίας, οι εταιρείες που θα επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για να προσφοροδοτήσουν για έργα του δημοσίου θα δίνουν πλέον τα σωστά πιστοποιητικά μητρώων που έπρεπε να κατατεθούν έτσι και αλλιώς βάσει της νομοθεσίας. Γίνεται, δηλαδή, μια διόρθωση στη στρέβλωση που υπήρχε έως τώρα". Κατέληξε ότι πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθωθεί η στρέβλωση αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Ταυτόχρονα, ρυθμίζεται και για τα νομικά το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων. Υπάρχουν κατηγορίες αδικημάτων και (πρόνοιες για το) πότε παραγράφονται.  

 

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης