Θα μας βοηθήσουν στο ΓεΣΥ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Οργανισμών προς συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη σύσταση Ομάδας Υλοποίησης και Συμβουλευτικής Γενικού Σχεδίου Υγείας, είχε ο Υπουργός Υγείας  Φίλιππος Πατσαλής.  Σκοπός σύστασης της Ομάδας είναι η παροχή υποστήριξης προς το Υπουργείο Υγείας στην εξασφάλιση εμπειρογνωμοσύνης από το διεθνές  περιβάλλον.

 

 Η σύσταση μίας διεθνούς Ομάδας Υλοποίησης και Συμβουλευτικής θα βοηθήσει στην υλοποίηση του ΓεΣΥ, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πατσαλής εκφράζοντας την αποφασιστικότητα με την οποία το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στην υλοποίηση του έργου και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.  «Για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου έχουμε καθορίσει ότι πρέπει να συσταθεί μία διεθνής Ομάδα Υλοποίησης και Συμβουλευτικής, εάν είναι δυνατό με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε συναντηθεί ήδη αρκετές φορές με τη Διευθύντρια της ΠΟΥ, όπως και η ΠΟΥ έχει έρθει στην Κύπρο για να μπορέσουμε να συστήσουμε αυτή την Ομάδα Υλοποίησης και Συμβουλευτικής», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Πολλοί ανώτεροι σύμβουλοι της ΠΟΥ και άλλων Οργανισμών, όπως και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τρόικα έχουν έρθει στην Κύπρο και συμμετέχουν στη συνάντηση, σε μια τριήμερη προσπάθεια, για να καθοριστούν όλα όσα χρειάζονται για τη σύσταση της Ομάδας όπως και των θεμάτων των οποίων θα επιλαμβάνεται ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εμπειρογνωμοσύνη και βοήθεια στην υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου, σημείωσε ο κ. Πατσαλής. 

«Ευελπιστούμε ότι μετά το τέλος του τριημέρου αυτού, θα έχουμε ένα τελικό προσχέδιο ενός κειμένου, το οποίο να μπορεί να υπογραφεί με την ΠΟΥ και να τεθεί αμέσως σε υλοποίηση. Αυτό είναι και ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί με την Τρόικα στις 15 Ιουλίου όπου θα έρθει και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με την Τρόικα για τη σύσταση της Ομάδας αυτής, τους όρους εντολής και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αμέσως δουλειά», υπογράμμισε ο Υπουργός.

 

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης