Εξαγορές στο κυπριακό επιχειρείν που... τάραξαν τα νερά

Εξαγορές και αλλαγές στη σύνθεση μετοχικών κεφαλαίων εταιρειών έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας. 

Οι συναλλαγές και ανακατατάξεις αφορούν χώρους εστίασης, ιδιωτικά νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά κέντρα και εταιρείες με δραστηριότητες στους τομείς της ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Το InBusinessNews παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες εξαγορές στο κυπριακό επιχειρείν που... τάραξαν τα νερά.  

  • Στην Lanitis Entertainment τα Gloria Jean’s Coffee και Cremoso Gelato Artigianale

Σε νέα χέρια περνά η διαχείριση της Gloria Jean’s Coffee στην Κύπρο, η οποία μετρώντας ήδη πέραν των 16 χρόνων επιτυχούς παρουσίας στην κυπριακή αγορά θα βρίσκεται και θα λειτουργεί πλέον στη χώρα μας υπό την ομπρέλα της Lanitis Entertainment, θυγατρικής του ομίλου Λανίτη.

Υπό την ομπρέλα της Lanitis Entertainment περνούν και θα λειτουργούν πλέον και τα καταστήματα πώλησης ιταλικού παγωτού, Cremoso Gelato Artigianale.

Διαβάστε εδώ: Αλλάζουν χέρια Gloria Jean’s Coffee και Cremoso Gelato

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς από τις εταιρείες του ομίλου Λανίτη, Amathus Leisure και Lanitis Entertainment, της C.C. Coffee Company, ιδιοκτήτριας εταιρείας των 11 σημείων πώλησης καφέ Gloria Jean’s, των 4 σημείων πώλησης παγωτού Cremoso που λειτουργούν σε παγκύπρια βάση, καθώς και της μονάδας παρασκευής παγωτού.

Διαβάστε εδώ: Γ. Ιωάννου: Τα πλάνα του ομίλου Λανίτης για τα Gloria Jean’s Coffees

  • Η Fameline Technologies εξαγοράζει την Mariapps και άλλες εταιρείες του ομίλου Schulte  

Σε εξαγορά του επιχειρησιακού σκέλους του marine satellite communication του ομίλου Schulte, προχωρά η Fameline Technologies Group Ltd, θυγατρική της ομίλου Fameline Holdings. Η συμφωνία αφορά την εξαγορά των εξής εταιρειών (θυγατρικών της Mariapps Marine Solutions Cyprus Ltd):

  • World-Link Maritime Cyprus Comms Ltd με έδρα την Κύπρο.
  • WL Comms DMCC με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • World-Link Comms Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  • TelAccount Overseas Ltd με έδρα την Κύπρο.

Διαβάστε εδώ: Fameline Technologies: Εξαγοράζει εταιρείες του ομίλου Schulte

H Fameline Holdings, μητρική της Fameline Technologies Group που δημιουργήθηκε για σκοπούς της εν λόγω εξαγοράς, αποτελεί όμιλο εταιρειών με παρουσία στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Διαβάστε εδώ: Fameline: Ο όμιλος με έδρα την Κύπρο που προχωρά σε εξαγορές

Οι εμπορικές δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν την παροχή ναυτιλιακού εξοπλισμού και ανταλλακτικών, την προμήθεια λιπαντικών και καυσίμων, υπηρεσίες δορυφορικών επικοινωνιών και μια σειρά τεχνικών υπηρεσιών.

  • CVC: Μετά το Απολλώνειο εξαγόρασε και το Αρεταίειο

Μετά την εξαγορά του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου η CVC Capital Partners προχώρησε και στην απόκτηση και του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της συμφωνίας για εξαγορά του Αρεταίειου κυμαίνεται μεταξύ €35 εκατ. και €40 εκατ., ενώ το deal για το Απολλώνειο κλείδωσε γύρω στα €80 εκατ. 

Διαβάστε εδώ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Απολλώνειου από Hellenic Healthcare

Οι εξαγορές έγινε μέσω του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ: Η CVC εξαγοράζει και το Αρεταίειο

H CVC Capital Partners είναι εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, και μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

  • Σε χέρια διεθνούς κολοσσού τα σχολεία Pascal

Την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Pascal World Schools Ltd από την Providence Equity Partners, LLC, μέσω της N.A.C.E. Midco Ltd, ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού τον περασμένο Ιούνιο.

 Διαβάστε εδώ: Εξαγοράζονται από διεθνή όμιλο τα σχολεία Pascal

Η Providence Equity Partners ιδρύθηκε το 1989 και εξειδικεύεται στις ιδιωτικές μετοχικές επενδύσεις, στη Βόρεια Αμερική.

Πλέον διαθέτει 33 χρόνια εμπειρίας, 8 κομβικά funds, πέραν των 170 επενδύσεων, καθώς και $31 δισ. δολάρια συνολικές δεσμεύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.

Διαβάστε εδώ: Ποιος είναι ο διεθνής κολοσσός που εξαγόρασε τα Pascal

Εκτός από το Providence, την πρωτεύουσα του Rhode Island, στις ΗΠΑ, η Providence Equity Partners διαθέτει παρουσία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα και τη Βοστώνη.

  • Σε ισραηλινά χέρια το 46% του My Mall

Σε ισραηλινές εταιρείες πωλήθηκε το 46% του My Mall Limassol τον Απρίλιο του 2022.

Πρόκειται για τις εταιρείες Dorsel (B.A.Z.) Ltd και Ari Real-Estate (Arena) Investments, με την εξαγορά να γίνεται μέσω της Limassol Mall Ltd.

Διαβάστε εδώ: My Mall: Στην ΕΠΑ η εξαγορά του 46% με άρωμα Ισραήλ

Η Dorsel (B.A.Z.) Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων και ειδικότερα στον εντοπισμό και την αγορά περιουσιακών στοιχείων.

Πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους ομίλους οργανωτικής πληροφορικής του Ισραήλ.

Η Ari Real-Estate (Arena) Investments είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Επενδύει και διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία με απόδοση στο Ισραήλ και αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ.

Η Limassol Mall Ltd έχει συσταθεί από κοινού από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments για τους σκοπούς της προτεινόμενης πράξης. Σημειώνεται ότι δεν έχει καμία άλλη δραστηριότητα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, θα ακολουθήσει επέκταση του εμπορικού κέντρου ως συνέχεια της εξαγοράς.

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού
Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ