Fameline: Ο όμιλος με έδρα την Κύπρο που προχωρά σε εξαγορές

Σε εξαγορά εταιρειών του διεθνούς ομίλου Schulte, προχωρά ένας όμιλος, με έδρα την Κύπρο που δραστηριοποιείται στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η Fameline Technologies Group Ltd, θυγατρική του ομίλου Fameline Holdings εξαγοράζει το επιχειρησιακό σκέλος του marine satellite communication του ομίλου Schulte. Η συμφωνία αφορά την εξαγορά των εξής εταιρειών (θυγατρικών της Mariapps Marine Solutions Cyprus Ltd):

  • World-Link Maritime Cyprus Comms Ltd με έδρα την Κύπρο.
  • WL Comms DMCC με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • World-Link Comms Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  • TelAccount Overseas Ltd με έδρα την Κύπρο.

Η Fameline Technologies Group Ltd, θυγατρική του ομίλου Fameline Holdings εξαγοράζει το επιχειρησιακό σκέλος του marine satellite communication του ομίλου Schulte, και συγκεκριμένα της Mariapps Marine Solutions Cyprus Ltd και άλλων εταιρειών.

Διαβάστε ακόμα: 

Έτσι θα γίνει η μεγάλη επένδυση του Gilad Shabtai στη Λεμεσό(pics) 

Έρχεται το τετραώροφο Portofino Hotel με 304 δωμάτια 

Το παλιό ΓΣΠ αναγεννάται-Προχωρούν οι εργασίες (photos)

Υπενθυμίζεται ότι η Mariapps Cyprus είναι εταιρεία τεχνολογίας, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή εξατομικευμένων εφαρμογών και λογισμικού για ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ανήκει στον όμιλο Schulte που με τη σειρά του ασχολείται κυρίως με την πλοιοκτησία, τη διαχείριση πλοίων, την ανάπτυξη ναυτιλιακού λογισμικού και ένα ευρύ φάσμα άλλων εξειδικευμένων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Ποιος είναι ο όμιλος FHG

Ουσιαστικά, ο όμιλος FHG, ο οποίος προχωρά στις προαναφερθείσες εξαγορές, έχει παρουσία από το 1989 στη Λεμεσό.

Διαβάστε εδώ: Fameline Technologies: Εξαγοράζει εταιρείες του ομίλου Schulte
 

H πρώτη εταιρεία του ομίλου ΜΙΕ Services ιδρύθηκε το 1989 από τον Αδάμο Σεραφίδη. Ακολούθως και έπειτα από σειρά επιτυχημένων εξαγορών και συγχωνεύσεων, ιδρύεται ο όμιλος Fameline Holding το 2010 στη Λεμεσό από τους Αδάμο Σεραφίδη και Γρηγόρη Γρηγορίου.

Από ιδρύσεως του, οι πλείστες εταιρείες του ομίλου δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών και προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού στο τομέα της ναυτιλίας.

 

 

50 εταιρείες σε 50 χώρες

Πρόκειται για έναν πολυσχιδή όμιλο που αποτελείται από περίπου 50 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως ναυτιλία, βιομηχανία, υπηρεσίες satellite communication, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, στην γκάμα υπηρεσιών περιλαμβάνονται νέοι τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και του ICT.

 

Ως παγκόσμια οντότητα, η FHG διατηρεί γραφεία-και διαθέτει δίκτυο τοπικών αντιπροσώπων και αντιπροσώπων πωλήσεων-στον Πειραιά, το Αμβούργο, το Ρότερνταμ, το Γκρόνινγκεν, το Μονακό, το Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, τη Βασόρα, τη Σιγκαπούρη και τη Σαγκάη.

Από αυτά τα σημεία, το χαρτοφυλάκιο FHG παρέχει πληθώρα τεχνικών υπηρεσιών και υποστήριξης που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή και υπεράκτια βιομηχανία, καθώς και την παράδοση όλου του σχετικού και απαραίτητου εξοπλισμού, που χρησιμεύει ως επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος σε περισσότερες από 200 εταιρείες διασκορπισμένες σε περισσότερες από 50 χώρες.

 

Όλες οι τεχνικές ανάγκες ενός πλοίου

Με 450 και πλέον επαγγελματίες και γραφεία στους κυριότερους ναυτιλιακούς κόμβους, ο όμιλος Fameline Holding προσφέρει στη διεθνή ναυτιλία το σύνολο των τεχνικών αναγκών ενός πλοίου που ταξιδεύει σε οποιοδήποτε λιμάνι ή ναυπηγείο στον κόσμο.

Τέτοιες υπηρεσίες είναι ο ανεφοδιασμός καυσίμων, λιπαντικά, ανταλλακτικά για τα πλοία, εξοπλισμός πλοήγησης, ηλεκτρομηχανολογικές υπηρεσίες, συστήματα επικοινωνίας και δορυφορικές συνδέσεις κ.α.

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)