Γ. Ιωάννου: Τα πλάνα του ομίλου Λανίτης για τα Gloria Jean’s Coffees

Τα πλάνα, αλλά και τους στόχους του ομίλου Λανίτης για τα Gloria Jean’s Coffees, έπειτα από την πρόσφατη εξαγορά τους μέσω των θυγατρικών του Amathus Leisure και Lanitis Entertainment, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο CEO της Lanitis Entertainment, Γιώργος Ιωάννου.

O κ. Ιωάννου αναφέρεται στο πώς προέκυψε η συγκεκριμένη εξαγορά και το κατά εμπίπτει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου, ενώ κληθείς να σχολιάσει τον ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής στην Κύπρο, σημειώνει πως ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμα: 

Έργα εκατ. που αλλάζουν τον χάρτη των οικιστικών αναπτύξεων στην Κύπρο 

Αν. Καλογιάννης: Ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνή ιατρικό προορισμό

«Εμείς, υποδεικνύει, «πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό τον ανταγωνισμό θα επιβιώσουν οι καλοί και σωστοί χώροι εστίασης και αναψυχής που μπορούν να ανεβάζουν το ποιοτικό επίπεδο και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και τις απαιτήσεις των πελατών τους».

Διαβάστε εδώ: Αλλάζουν χέρια Gloria Jean’s Coffee και Cremoso Gelato

Ο Όμιλος Λανίτη προχώρησε μέσω των θυγατρικών του, Amathus Leisure και Lanitis Entertainment, στην εξαγορά των Gloria Jean’s και Cremoso Gelato Artigianale. Πώς προέκυψε αυτή η εξαγορά;

Η Amathus Leisure αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Amathus στον ευρύτερο τομέα της ψυχαγωγίας και αναψυχής και η Lanitis Entertainment την εξειδικευμένη εταιρία του Ομίλου Λανίτη στο management χώρων του ίδιου τομέα. Επομένως, υπάρχει έτοιμη και ολοκληρωμένη η εμπειρία και τεχνογνωσία για επενδύσεις και εκμετάλλευση συνεργιών σε ανάλογα projects.

Παρακολουθούμε συνεχώς την αγορά για επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα και όταν ενημερωθήκαμε ότι η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία ενδιαφερόταν για διαφοροποιήσεις στις επενδύσεις της, ήρθαμε κοντά και μπορώ να πω σε σύντομο χρονικό διάστημα καταλήξαμε στην συγκεκριμένη συμφωνία.    

Έχετε στα πλάνα σας την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, τόσο των Gloria Jean’s όσο και των Cremoso Gelato Artigianale;

Έτσι και αλλιώς η κεντρική συμφωνία franchise με την Gloria Jean’s Coffees International συμπεριλαμβάνει και μακροπρόθεσμους στόχους επέκτασης του δικτύου στην Κύπρο.

Στο άμεσο μέλλον θα εστιάσουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση του brand Gloria Jeans και θα προχωρήσουμε, όπου χρειάζεται, σε σταδιακή περαιτέρω αναβάθμιση των υφιστάμενων σημείων πώλησης.

Επίσης, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες που δημιουργούνται με τα άλλα projects που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment, όπως τα εστιατόρια της Carob Mill Restaurants και το Fasouri Watermania Waterpark.  

Η εξαγορά αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου σας σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή του προοπτική; Να αναμένουμε και άλλες, παρόμοιου είδους κινήσεις;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, οι συγκεκριμένες θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου Λανίτη, Amathus Leisure και Lanitis Entertainment, του παρέχουν έτοιμη και ολοκληρωμένη εμπειρία και τεχνογνωσία για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα και ακόμα πιο σημαντικό, μπορούν να εκμεταλλευτούν οικονομίες κλίμακας και συνέργειες.

Επομένως, είμαστε σε διαρκή μελέτη της αγοράς για επενδυτικές ευκαιρίες οι οποίες θα εμπίπτουν στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό μας για περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment με ποιοτικά προϊόντα και δυνατά brands.

Πώς θα χαρακτηρίζατε γενικότερα τον ανταγωνισμό που επικρατεί σήμερα στον χώρο της εστίασης και αναψυχής στην Κύπρο;

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία αυξητική τάση στο άνοιγμα νέων χώρων εστίασης και αναψυχής γενικότερα.

Επίσης, η συνεχής επαφή που έχουν οι Κύπριοι με το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, η εγκατάσταση στην Κύπρο πολλών χιλιάδων ξένων υπηκόων από διαφορετικές κουλτούρες και η εντυπωσιακή ανάπτυξη και διείσδυση των social media στην ζωή μας, έχουν ενημερώσει και εκπαιδεύσει τον Κύπριο και στο τομέα της εστίασης και αναψυχής γενικότερα.

Συνδυάζοντας όλα τα πιο πάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο τομέα σε μεγάλο βαθμό.

Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό τον ανταγωνισμό θα επιβιώσουν οι καλοί και σωστοί χώροι εστίασης και αναψυχής που μπορούν να ανεβάζουν το ποιοτικό επίπεδο και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και τις απαιτήσεις των πελατών τους.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ