Αλλάζουν χέρια Gloria Jean’s Coffee και Cremoso Gelato

Σε νέα χέρια περνά η διαχείριση της Gloria Jean’s Coffee στην Κύπρο, η οποία μετρώντας ήδη πέραν των 16 χρόνων επιτυχούς παρουσίας στην κυπριακή αγορά θα βρίσκεται και θα λειτουργεί πλέον στη χώρα μας υπό την ομπρέλα της Lanitis Entertainment, θυγατρικής του ομίλου Λανίτη.

Υπό την ομπρέλα της Lanitis Entertainment περνούν και θα λειτουργούν πλέον και τα καταστήματα πώλησης ιταλικού παγωτού, Cremoso Gelato Artigianale.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς από τις εταιρείες του ομίλου Λανίτη, Amathus Leisure και Lanitis Entertainment, της C.C. Coffee Company, ιδιοκτήτριας εταιρείας των 11 σημείων πώλησης καφέ Gloria Jean’s, των 4 σημείων πώλησης παγωτού Cremoso που λειτουργούν σε παγκύπρια βάση, καθώς και της μονάδας παρασκευής παγωτού.

Η PwC Κύπρου ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της C.C. Coffee. 

  • Η Gloria Jean’s Coffees

Η Gloria Jean’s Coffees είναι μια από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες αλυσίδες καφέ, με περισσότερες από χίλιες καφετέριες σε 41 χώρες.

 

H διεθνής αλυσίδα ξεκίνησε από το Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών το 1979, σήμερα έχει τη βάση της στην Αυστραλία, και λειτουργεί περισσότερα από 1000 καταστήματα ανά το παγκόσμιο.

Tο πρώτο κατάστημά της στην Κύπρο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2006 και σήμερα διαθέτει συνολικά έντεκα καταστήματα. Έξι στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, τρία στη Λεμεσό και ένα στην Αγία Νάπα. Η εταιρεία εργοδοτεί 85 υπαλλήλους, η πλειοψηφία των οποίων είναι Κύπριοι.

 

 

  • Ποια είναι η Lanitis Entertainment

Η Lanitis Entertainment είναι θυγατρική του Ομίλου Λανίτη και αποτελεί την εταιρεία management του ομίλου που εξειδικεύεται στη διοίκηση και διαχείριση χώρων και έργων στον τομέα της εστίασης, διοργάνωσης εκδηλώσεων και αναψυχής γενικότερα.

Χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της δημιουργεί συνέργειες και επιπρόσθετη αξία και οφέλη στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται στους τομείς της διοίκησης, χρηματοοικονομικών, marketing, αγορών και ανθρώπινου δυναμικού. Εργοδοτεί πέραν των 300 ατόμων (μόνιμων και εποχικών).

Κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται τα εστιατόρια και οι χώροι εκδηλώσεων της Carob Mill Restaurants στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Artima, Draught, Karatello, Ciao Napoli, Stretto, Yabashi, MEATing, Richard & Berengaria Ball Room, Ceronia Hall) και στη Μαρίνα Λεμεσού (Calma) καθώς επίσης, όλες οι εργασίες και εγκαταστάσεις του Fasouri Watermania Waterpark και ο χώρος εκδηλώσεων στο Κτήμα Λανίτη. 

  • Η Amathus Leisure

Η Amathus Leisure, που κατέχει και την πλειοψηφία των μετοχών της νέας ιδιοκτησίας, αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Αmathus στον ευρύτερο τομέα της αναψυχής και της ψυχαγωγίας.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων