My Mall: Στην ΕΠΑ η εξαγορά του 46% με άρωμα Ισραήλ

Προχωρά η διαδικασία πώλησης του 46% του μετοχικού κεφαλαίου του mall της Λεμεσού σε ισραηλινή κοινοπραξία, η οποία αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού βρίσκεται η κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του My Mall Limassol από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments, μέσω της Limassol Mall Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το τέλος του 2021, όπως είχε γράψει το InBusinessNews, το deal βρισκόταν σε στάδιο due diligence και έχει περάσει τις διαδικασίες KYC της τράπεζας

Διαβάστε ακόμη:

Πού πάει το 46% του My Mall Limassol και ποια τα πλάνα επέκτασης


My Mall: Πιο κοντά από ποτέ η πώληση του 46%

Περιμένουν το ΟΚ για επέκταση
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να συμβάλει στην υλοποίηση των πλάνων επέκτασης του εμπορικού κέντρου, η οποία εκκρεμεί για πάνω από πέντε χρόνια.

Ο Δήμος Λεμεσού καλείται να εξετάσει τα αναθεωρημένα υποβληθέντα σχέδια και τις εμβαδομετρήσεις προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την επέκταση περίπου 6.500 τ.μ. του mall της Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία του My Mall Limassol, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων και δανεισμού αγγίζει τα €100 εκατ.

Ποια είναι η Dorsel
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΑ, η Dorsel (B.A.Z.) Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ.

Είναι εταιρεία ακινήτων, η οποία δραστηριοποιείται στον εντοπισμό και την αγορά περιουσιακών στοιχείων με απόδοση, καθώς και στην έναρξη και ανάπτυξη έργων στον τομέα των ακινήτων με απόδοση σε βιομηχανικά πάρκα. Αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ και είναι μέρος του Ομίλου Synel.

Ο Όμιλος Synel είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους οργανωτικής πληροφορικής του Ισραήλ που παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού και υλικού για την διαχείριση του εργατικού δυναμικού σε οργανισμούς ενώ παρέχει επίσης εκπαίδευση και επαγγελματικές και τεχνολογικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα payroll controller και εργατικού δικαίου που βοηθούν τους εργοδότες και τα στελέχη να χειρίζονται κρίσιμα οργανωτικά ζητήματα αποτελεσματικά, οικονομικά και κερδοφόρα.

Ποια είναι η Ari Real-Estate (Arena) Investments
Η Ari Real-Estate (Arena) Investments είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Επενδύει και διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία με απόδοση στο Ισραήλ και αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ.

Η Limassol Mall
Η Limassol Mall Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Έχει συσταθεί από κοινού από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments για τους σκοπούς της προτεινόμενης πράξης. Δεν έχει καμία άλλη δραστηριότητα στην Δημοκρατία ή στο εξωτερικό.

Το My Mall Limassol
Το My Mall Limassol είναι η επιχείρηση και η ακίνητη περιουσία του ομώνυμου εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στη Λεμεσό.

Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο που είναι χτισμένο σε ένα σύμπλεγμα 4 τεμαχίων και αποτελείται από τις ακόλουθες τέσσερις Κυπριακές εταιρείες. Η Tiffany Investments Ltd και η Pearland Investments Ltd είναι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το MyMall, η AML Malls Holding Ltd είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει το 100% της Tiffany και η MIM Services Ltd είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το MyMall.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας