Το νομικό debate των υποψηφίων προέδρων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Προτάσεις, εισηγήσεις και αναλυτικές θέσεις κατέθεσαν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Χρίστος Κληρίδης, Θανάσης Κορφιώτης και Κυριάκος Θεοδωρίδης παρέθεσαν στο InBusinessNews τις προγραμματικές τους θέσεις ενόψει των εκλογών, αναλύοντας ταυτόχρονα το όραμά τους για ένα εκσυγχρονισμένο ΠΔΣ.

Κ. Θεοδωρίδης: Επιβάλλεται ουσιαστική συμμετοχή στις μεταρρυθμίσεις
Επιβεβλημένες χαρακτήρισε τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης ο υποψήφιος για την προεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδωρίδης, μετά τη διαχρονική συσσώρευση προβλημάτων που συμβάλλουν στη σημαντική καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων και κατ' επέκταση στην απαξίωση του θεσμού από το κοινωνικό σύνολο.

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν τους δικηγόρους, τόνισε ότι το κυριότερο πρόβλημα αφορά την μείωση της δικηγορικής ύλης και αναπόφευκτα τη μείωση του κύκλου εργασιών πολλών δικηγορικών γραφείων, με αποτέλεσμα πολλοί δικηγόροι να αντιμετωπίζουν  οικονομικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι η καθιέρωση στα Δικαστήρια της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης θα βοηθήσει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκδίκαση και ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών. 

Θ. Κορφιώτης: Συνεχής δουλειά και συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης
Σε δέκα άξονες πολιτικής επικεντρώνεται ο συνδυασμός του υποψηφίου για την προεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Θανάση Κορφιώτη, ανάμεσά τους η διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων του ΠΔΣ και του δικηγορικού σώματος, με την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία, καθώς και η ενεργός και εποικοδομητική συμμετοχή στην διαδικασία μεταρρύθμισης της δικαιοσύνη.

 

Επισημαίνοντας ότι η μόνη σίγουρη απάντηση στα προβλήματα του δικηγορικού επαγγέλματος πρέπει να είναι η συνεχής δουλειά για την προσφορά των καλύτερων δυνατών δικηγορικών υπηρεσιών, ανεξαρτήτως συνθηκών, ο κ. Κορφιώτης υπογράμμισε ότι ο ΠΔΣ οφείλει να συμμετάσχει με ανοικτό πνεύμα στον νέο γύρο διαβούλευσης που θα γίνει στο επόμενο διάστημα για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης με σκοπό να διασφαλιστεί η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης. 

Χρ. Κληρίδης: Στον μεσαίωνα η Κύπρος όσον αφορά την ηλεκτρονική δικαιοσύνη
Τη θέση ότι οι προτάσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν είναι επαρκείς, με τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης να έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά, εξέφρασε στο InBusinessNews ο υποψήφιος για την προεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δρ. Χρίστος Κληρίδης.

 

Αποτελεσματικό διευρυμένο Εφετείο με τρία τμήματα Πολιτικών Εφέσεων, ενός Ποινικών, δύο Διοίκησης και Τμημάτων για το ειδικό δίκαιο, στελέχωση από έμπειρους δικηγόρους και δικαστές, ισάριθμη και ισότιμη ειδικών επί των αρμοδιοτήτων των τμημάτων, καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας των δικαστών με συνεδριάσεις και τα απογεύματα σε όλα τα επίπεδα, είναι μερικές από τις εισηγήσεις του γύρω από τις μεταρρυθμίσεις της δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική δικαιοσύνη ο Δρ. Κληρίδης επεσήμανε ότι η Κύπρος βρίσκεται ακόμα στον μεσαίωνα.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη