Μαρίνα Αγίας Νάπας: Ολοκληρώνονται τα έργα για την έναρξη λειτουργίας της μαρίνας

Στην τελική φάση για τη λειτουργία της μαρίνας βρίσκεται το εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας, με τα κατασκευαστικά έργα των βασικών κτιρίων υποδομής να οδεύουν προς ολοκλήρωση.

Πρόκειται για ένα σημείο σταθμό για το μεγαλειώδες αυτό έργο που προωθεί την ανάπτυξη και προβάλλει τη δυναμική της κυπριακής επιχειρηματικότητας και που με την αποπεράτωσή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του υψηλού τουριστικού προφίλ της Κύπρου.

Ήδη τα γραφεία διοίκησης, τα κτίρια που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες (Λιμενική, Αστυνομία, Τελωνείο, Ιατρικές Υπηρεσίες, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες), οι εγκαταστάσεις συντήρησης καθώς και ο χώρος αποθήκευσης σκαφών έχουν παραδοθεί, έχοντας λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.


Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί τα παράκτια έργα, με σημαντικότερο όλων τον κυματοθραύστη, που αποτελεί τον κύριο αμυντικό μηχανισμό για την προστασία της μαρίνας, καθώς και των οικιστικών περιοχών και εμπορικών τμημάτων της. Έτοιμες είναι επίσης και οι πλωτές αποβάθρες, αφού η διαδικασία συναρμολόγησής τους έχει συμπληρωθεί, όπως και η γέφυρα που οδηγεί στις επαύλεις στο νησί (Island Villas), ενώ προχωρούν εντατικά οι εργασίες εγκατάστασης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης σκαφών.

 

 

Η κατασκευή του οδικού δικτύου συνεχίζεται στη δυτική και τη βόρεια πλευρά του έργου, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με μόνη εκκρεμότητα την τελική ασφαλτόστρωση. 
 

Οι εργασίες στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, με τις εργασίες τοποθέτησης των ανελκυστήρων και των κατασκευών αλουμινίου να βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα στην εμπορική ζώνη της Μαρίνας (Commercial Village) οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αφορούν μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, τις εργασίες τοποθέτησης γυψοσανίδων και της εξωτερικής διακοσμητικής πέτρας.


Σε αντίστοιχο στάδιο βρίσκονται και οι εργασίες που αφορούν στο κτήριο εκδηλώσεων της Μαρίνας (Event Center) και το Yacht Club. Στον Ανατολικό Πύργο συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν τη σκυροδέτηση του ισογείου και στο Δυτικό Πύργο, οι εργασίες θεμελίωσης. Τα έργα για την ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου είναι επίσης σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

 

 

«Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, με τους ρυθμούς εργασιών που ακολουθούνται, σύντομα θα αποτελέσει μια πραγματικότητα για την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, προβάλλοντας έναν αναβαθμισμένο και μοντέρνο τρόπο ζωής κοντά στη θάλασσα, που συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και πολυτέλεια. Είμαστε υπερήφανοι που βλέπουμε τα κατασκευαστικά έργα να προχωρούν με τέτοιο ρυθμό, και το όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα μέρα με τη μέρα», δήλωσε με ικανοποίηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάνης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σίγουροι ότι η ανάπτυξη αυτή θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της Αγίας Νάπας, μετατρέποντάς την σε κόσμημα της Ανατολικής Μεσογείου».

Ορόσημο για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της μαρίνας αποτέλεσε η είσοδος και ο ελλιμενισμός του πρώτου σκάφους, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Για την πορεία και ολοκλήρωση των εργασιών στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, η M.M. Makronisos Marina Ltd ετοίμασε σχετικό βίντεο που μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=BVRwGUlN1QM 
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας