Πάφος: Προχωρούν κανονικά έργα €9 εκ. (pics)

Κανονικά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα προχωρούν τα έργα του Δήμου Πάφου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος συγκάλεσε σύσκεψη εργοταξίου στο υπό ανέγερση Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, με τη συμμετοχή του εργολάβου, όλων των συντελεστών του έργου και των αρμοδίων λειτουργών του Δήμου.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι το έργο, συνολικού κόστους 3,8 εκ. ευρώ, προχωρεί κανονικά με στόχο το Πολυδύναμο Κέντρο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ως η δέσμευση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Μέριμνας το οποίο χρηματοδοτεί το έργο.

Στο εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο αυτό Κέντρο, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην ενορία Αγίου Παύλου, θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών, Παιδοκομικός Σταθμός, Βρεφοκομικός Σταθμός και χώρος φιλοξενίας ενηλίκων στον τρίτο όροφο. Το κόστος φιλοξενίας των παιδιών θα είναι πολύ χαμηλό αφού το έργο έχει ως στόχο να εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες και τις νεαρές οικογένειες.

Χθες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο η παρουσίαση της Προμελέτης των δύο Γραμμικών Πάρκων (ανατολικού και βορειοδυτικού), από τους Μελετητές του Έργου «Χρυσάνθου & Χρυσάνθου Αρχιτέκτονες», στην παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Πάφου, του Δήμου Γεροσκήπου, και των Κοινοτήτων Κονιών, Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης, καθώς και των εμπλεκομένων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας ΑΗΚ, ΣΑΠΑ, CYTA και ΤΑΥ.

Τα δύο Γραμμικά Πάρκα, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων περίπου και συνολικού κόστους 5,2 εκ. περίπου, πλαισιώνουν το Δήμο Πάφου και αποτελούν τα φυσικά όρια με τις προαναφερθείσες Κοινότητες. Το Έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, καφεστιατόρια, κιόσκια, παιδότοπους, ανοικτά γυμναστήρια, χώρους στάθμευσης δυναμικότητας περίπου 300 θέσεων, σημεία πληροφόρησης, χώρους υγιεινής κ.α.

 

Σύμφωνα με τη Μελέτη στο έργο ενσωματώνεται επίσης νέα τεχνολογία, όπως WI-FI και info points, καθώς και προσβασιμότητα σε όλα τα σημεία για ΑΜΕΑ, μερική διαμόρφωση της κοίτης των ρυακιών, μερικού μονοπατιού για κατοικίδια, μερικού μονοπατιού μελέτης της φύσης και των υποδομών, εκδρομικούς χώρους κ.λπ..

Δειτε Επισης

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια