Ανοίγει η διαφορά στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους

Ανοίγει η «ψαλίδα» της διαφοράς ανάμεσα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας καθώς οι νέες εξελίξεις φέρνουν ξανά στην κορυφή των τηλεπικοινωνιών έναν πάροχο ανοίγοντας σημαντικά τη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα του Speedtest®, η Ookla ανέδειξε ξανά την Epic ως το «Γρηγορότερο Δίκτυο Κινητής στην Κύπρο» ("Fastest Mobile Network in Cyprus") για την περίοδο 1ης Ιουλίου έως 31ης  Δεκεμβρίου 2020, καταγράφοντας άνοδο σε όλες τις κατηγορίες που βαθμολογούνται για να δοθούν τα βραβεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η Epic διεύρυνε κατά πολύ τη διαφορά της από το δεύτερο και τρίτο στην κατάταξη πάροχο.

Αντλώντας τεχνογνωσία από το μέτοχό της, την Monaco Telecom και την εμπειρογνωμοσύνη της τοπικής ομάδας, η Epic το προηγούμενο διάστημα δεκαπλασίασε την χωρητικότητα του δικτύου της, οδηγώντας την επικοινωνία των συνδρομητών της σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η βαθμολογία ταχύτητας (Speed Score™) της Epic έφτασε στο 61.86 σε σχέση με το 48.82 που κατέγραψε κατά την προηγούμενη αξιολόγηση με τις μέσες ταχύτητες για λήψη δεδομένων (download) του δικτύου της Epic, στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, να φτάνουν τα 67.55 Μbps σε σχέση με 53.70 Mbps που ήταν κατά την προηγούμενη αξιολόγηση.

Παράλληλα, οι μέσες ταχύτητες για αποστολή δεδομένων (upload) του δικτύου της Epic ήταν 16.77 Μbps σε σχέση με 15.85 Μbps που ήταν προηγουμένως. Τα Ookla Speedtest Awards™ απονέμονται στους κορυφαίους παρόχους παγκοσμίως οι οποίοι καθορίζονται βάσει βαθμολογίας που αναλύει τις ταχύτητες λήψης και αποστολής για κάθε πάροχο αξιολογώντας έτσι την απόδοση του δικτύου σε θέμα ταχύτητας.

Η Epic, συνεχίζει να «μαζεύει» τα βραβεία από διεθνείς αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς μετρήσεων για το δίκτυό της. Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί οι συνεχόμενες πιστοποιήσεις "Best Mobile Network in Test" από τον παγκόσμιο ανεξάρτητο φορέα μετρήσεων umlaut, που ανέδειξε την Epic ως το Νο.1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Οι τέσσερεις βραβεύσεις που έλαβε ο πάροχος μέσα σε επτά μήνες προσθέτουν αξία στην εταιρεία, στον καταναλωτή αλλά και στην Κύπρο που ξέρει ότι έχει ένα σταθερό και αξιόπιστο δίκτυο. Είναι σημαντικό για την οικονομία, τον πολιτισμό καθώς και για όλο το φάσμα της κοινωνίας, η Κύπρος να πρωτοπορεί και η συνεχής πρωτιά της Epic ως το Νο.1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο αποδεικνύει πως ακόμη και ένας τόσο υψηλός στόχος είναι εφικτός.

Δειτε Επισης

Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος