Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Belight Capital

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, σε συνέχεια της απόφασης που δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2020, ανακοινώνει ότι, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 1ης Μαρτίου 2021, αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών της εταιρείας Belight Capital Group Ltd.

 

Η ΕΚΚ κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση καθότι δεν ικανοποιήθηκε:
1. ότι η Εταιρεία συμμορφώνεται με το άρθρο 22(1) του Νόμου, ως προς τη διαρκή τήρηση του όρου που τίθεται:
1.1. στο άρθρο 9(16) του Νόμου, σχετικά με τις απαιτήσεις για το διοικητικό συμβούλιο, και 1.2. στο άρθρο 17(1) του Νόμου, ως προς την οργανωτική απαίτηση που καθορίζεται στο άρθρο 17(2) αυτού και ως αυτή εξειδικεύεται περαιτέρω στο άρθρο 21(1)(δ) του Κανονισμού 2017/565, αναφορικά με τις οργανωτικές απαιτήσεις. 2. ότι η Εταιρεία έχει παράσχει επενδυτικές υπηρεσίες κατά τους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της αναστολής της άδειας λειτουργίας της. Περαιτέρω, η ΕΚΚ αποφάσισε ότι η Εταιρεία δεν συμμορφώνεται με τα άρθρα 92(1) και 93(1) του Κανονισμού (ΕΕ) Αριθ. 575/2013 σχετικά με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας.

Ενόψει της απόφασης για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, η Εταιρεία οφείλει:
· Να αναρτήσει σε όλους τους διαδικτυακούς της τόπους ανακοίνωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, καθώς και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι πελάτες της, για την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους, την επιστροφή των κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών μέσων τους, καθώς και για την υποβολή τυχόν παραπόνων.
· Να ενημερώσει, με το ίδιο μέσο που η ίδια έχει εφαρμόσει για τη συμμόρφωση με το άρθρο 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/565, κάθε πελάτη χωριστά για τη διαδικασία της πιο πάνω παραγράφου.
· Να αποδώσει όλα τα κεφάλαια και τα χρηματοοικονομικά μέσα που ανήκουν/αναλογούν στους πελάτες της, περιλαμβανομένων οποιωνδήποτε κερδών. 

-Να εξετάσει και επιλύσει όλα τα παράπονα/καταγγελίες πελατών που έχουν υποβληθεί 2 ενώπιον της.

-Να διασφαλίσει ότι δεν παρέχει επενδυτικές και παρεπόμενες υπηρεσίες πέραν από αυτές που είναι αυστηρά απαραίτητες για τη ολοκλήρωση των εκκρεμούσων συναλλαγών της ιδίας και των πελατών της, ως οι οδηγίες τους.

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»