Έτοιμη η έκθεση 200 σελίδων για συμψηφισμούς καταθέσεων/δανείων

  13/09/2018 21:55
Έτοιμη η έκθεση 200 σελίδων για συμψηφισμούς καταθέσεων/δανείων

Έτοιμη η έκθεση 200 σελίδων για συμψηφισμούς καταθέσεων/δανείων

  13/09/2018 21:55
Έκθεση σε σχέση με το θέμα του συμψηφισμού καταθέσεων με δάνεια της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) και το κλείσιμο λογαριασμών, παραδίδει αύριο στις 9.00 το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου. 

RELATED ARTICLES


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η έκταση της έκθεσης ανέρχεται περίπου στις 200 σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των παραρτημάτων. Για το ίδιο θέμα καθώς επίσης και για τη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ο Επίτροπος είχε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ειδική σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
 
Όπως είχε ανακοινώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο να διερευνήσει διεξοδικά το θέμα και να υποβάλει πλήρη έκθεση.
 
Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ο κ. Ιωάννου αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία σε σχέση με την έκθεση, επειδή αυτή, όπως είπε, υποβάλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι απόρρητη.
 
Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα, η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018, ως έχει τροποποιηθεί, μεταξύ της Τράπεζας και της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ έχει συμφωνήσει τη μεταφορά στην Τράπεζα 4.559 νέων διευκολύνσεων παρατραβήγματος πελατών της πρώην ΣΚΤ.
 
Σύμφωνα με την Ελληνική, η συμφωνία αφορά 4.559 διευκολύνσεις παρατραβήγματος, με συνολικό όριο περίπου €25 εκατ. και υπόλοιπο περίπου €21 εκατ., εκ των οποίων 3.670 διευκολύνσεις ανήκουν σε ιδιώτες και 889 διευκολύνσεις ανήκουν σε εταιρίες.
 
Σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες διευκολύνσεις ήταν συνδεδεμένες άμεσα ή έμμεσα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν είχαν μεταφερθεί στην Τράπεζα με την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της πρώην ΣΚΤ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018.
 
Η Τράπεζα αναφέρει ότι θα ενεργοποιήσει τις συγκεκριμένες διευκολύνσεις άμεσα και θα ενημερώσει τους κατόχους τους ανάλογα.
 
Η Ελληνική Τράπεζα εξέφρασε ευχαριστίες, μεταξύ άλλων, προς τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο που με τις προσπάθειές του τις τελευταίες μέρες βοήθησε στην εξεύρεση αυτής της λύσης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας