ΥΠΟΙΚ: Σε αναμονή η απόφαση για διορισμό εκτελεστικού μέλους στην ΚΤΚ

Εν αναμονή της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τελεί η Κυβέρνηση προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της αναφορικά με το διορισμό εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Με ερώτησή της προς τον κ. Γεωργιάδη, η κ. Χαραλαμπίδου ζητούσε να πληροφορηθεί για τους λόγους που η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της ΚΤΚ κ. Στέλιου Κοιλιάρη, και αν αυτό συνδέεται με γνωμάτευση του νομικού, Αλέκου Μαρκίδη, σχετικά με αντισυνταγματικότητα του διορισμού των δύο εκτελεστικών συμβούλων.

Στην απάντησή του, ο κ. Γεωργιάδης πληροφορεί πως «η μη αντικατάσταση του κ. Κοιλιάρη δεν συνδέεται με γνωμάτευση του νομικού, Αλέκου Μαρκίδη σχετικά με αντισυνταγματικότητα του διορισμού των δύο εκτελεστικών συμβούλων, την οποία το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στην κατοχή του».

«Η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εν αναμονή της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου,» καταλήγει ο ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Κοιλιάρης αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού μέλους τον Απρίλιο του 2015. Η χηρεία της θέσης του εκτελεστικού μέλους προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της Επιτροπής Προσωπικού της ΚΤΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΤΚ ανέθεσε στον οίκο Roland Berger την διεξαγωγή μελέτης για την αναδιοργάνωση της τραπεζικής εποπτικής αρχής. Ο οίκος παρουσίασε την τελική του έκθεση για αναδιοργάνωση της ΚΤΚ, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ στις 12 Νοεμβρίου του 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά