Κέρδη €7,6 εκατ. για την Alpha Bank Cyprus

Τα οικονοµικά αποτελέσµατα της Alpha Bank Cyprus Ltd για το πρώτο εξάμηνο του 2016 εµφανίζουν κέρδη €7,6 εκατ. σε σύγκριση µε ζηµία ύψους €15,1 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015. 

Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις, τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε €49,5 εκατ. την πρώτη εξαμηνία, σηµειώνοντας αύξηση 7,8% σε σύγκριση µε €45,9 εκατ. το αντίστοιχο εξάµηνο του 2015. Η αύξηση οφείλεται, σύμφωνα με την Τράπεζα κυρίως στη µεταβολή των επιτοκίων.

Εξάλλου, το σύνολο εσόδων της Τράπεζας ανήλθε στα €60,5 εκατ. για το πρώτο εξάµηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 33,3% σε σύγκριση µε €45,4 εκατ. για το α' εξάµηνο του 2015, «κυρίως λόγω της µεταβολής των επιτοκίων καθώς και της αναγνωρίσεως µη επαναλαµβανοµένου εσόδου ύψους €6,6 εκατ. από την πώληση µετοχών της Visa Europe».

Την ίδια ώρα, η Alpha Bank Cyprus αναφέρει ότι το σύνολο εξόδων της Τραπέζης ανήλθε στα €57,1 εκατ. σε σύγκριση µε €26,2 εκατ. το πρώτο εξάµηνο του 2015. 

Σύμφωνα με την Τράπεζα, η αύξηση οφείλεται στην εφαρµογή Προγράµµατος Εθελουσίας Εξόδου Προσωπικού κατά το α' εξάµηνο του 2016, το κόστος του οποίου ανήλθε στα €31,4 εκατ. 

Επισημαίνεται ακόμα ότι «εξαιρουµένου του κόστους του Προγράµµατος Εθελουσίας Εξόδου, τα έξοδα του πρώτου
εξαµήνου της φετινής χρονιάς παρουσιάζουν µείωση της τάξεως του 2,0% σε σύγκριση µε την ίδια περίοδο του 2015.

Ο δείκτης έξοδα προς έσοδα, εξαιρουµένου του µη επαναλαµβανοµένου εσόδου από την πώληση των µετοχών της Visa Europe και του µη επαναλαµβανοµένου κόστους του Προγράµµατος Εθελουσίας Εξόδου του προσωπικού διαµορφώνεται για το πρώτο εξάµηνο του 2016 στο 47,7% σε σύγκριση µε 57,6%, κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Όσον αφορά στις προοπτικές, η Alpha Bank Cyprus επισημαίνει ότι «οι κυριότεροι κίνδυνοι και προκλήσεις που αντιµετωπίζει η Τράπεζα σχετίζονται µε το οικονοµικό κλίµα στην Κύπρο και αφορούν το υψηλό ποσοστό µη εξυπηρετουµένων δανείων και ιδιωτικού χρέους που συνεχίζει να εµφανίζει το τραπεζικό σύστηµα και η οικονοµία».

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά