CLR Investment Fund: Αύξηση ζημιών το α’ εξάμηνο

Ζημιά 297.784 ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 η CLR Investment Fund, με βάση τις συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, σε σύγκριση με ζημιά 272.731 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «τα αρνητικά αποτελέσματα του εξαμήνου οφείλονται κυρίως στην επιπρόσθετη πρόβλεψη 500.000 ευρώ για απομείωση στην αξία του εισπρακτέου από την Τράπεζα Πειραιώς».

Σημειώνεται επίσης ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, το Συγκρότημα δεν πραγματοποίησε οποιεσδήποτε πωλήσεις επενδύσεων, εισηγμένων ή μη. Ωστόσο, «κατέγραψε μη πραγματοποιηθέν κέρδος από την επανεκτίμηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού που αποτιμούνται σε εύλογη αξία 271.914 ευρώ έναντι ζημιάς 118.354 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, το οποίο οφείλεται στην αύξηση που παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων στο ΧΑΚ.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι, «όπως αναφέρεται και στις ελεγμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος για το 2015, η οφειλή ύψους 9.065.908 ευρώ εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς προς τη θυγατρική εταιρεία Europrofit Capital Investment Public παραμένει σε εκκρεμότητα». Εξάλλου, η εταιρεία προσθέτει ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ολοκλήρωσε την εκδίκαση της αγωγής στις 8 Οκτωβρίου 2014. Στις 20 Νοεμβρίου 2015 έχει κοινοποιηθεί στη θυγατρική η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η αγωγή εναντίον της Πειραιώς απορρίπτεται. «Η εταιρεία σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους μελετά όλα τα πιθανά σενάρια αντίδρασης», σημειώνεται.

Όσον αφορά στις προοπτικές, το Συγκρότημα επισημαίνει ότι εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους  είναι ο κίνδυνος αγοράς λόγω πιθανών αρνητικών μεταβολών στις τιμές μετοχικών τίτλων που κατέχει, καθώς και ο πιστωτικός κίνδυνος που προκύπτει από εκκρεμή δάνεια και άλλα εισπρακτέα.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι «η συνεχιζόμενη στασιμότητα της κυπριακής οικονομίας, στην οποία το Συγκρότημα είναι σημαντικά εκτεθειμένο εξακολουθεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα για το 2016».

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά