Ενδιαφέρον επενδυτών για την πρώην Λαϊκή

Στην Αθήνα, όπου έχει επαφές με στελέχη της Investment Bank of Greece, βρίσκεται ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής Κρις Παύλου.

Η εταιρεία, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η πρώην Λαϊκή, έχει αναλάβει τη μεγάλη διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες στο εξωτερικό (Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Μάλτα και Ελλάδα, στην οποία υπάρχει η IBG που ανήκει κατά 99% στην πρώην Λαϊκή).

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στην Ελλάδα προκειμένου να ετοιμαστούν όλα τα ενημερωτικά έγγραφα που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής. Παράλληλα, γίνεται αξιολόγηση των εν λόγω εργασιών τόσο για την αξία, όσο και για την παρουσία και τις προοπτικές που έχει η πρώην Λαϊκή με κάθε συμμετοχή της σε συγκεκριμένες αγορές.

Στη συνέχεια η πρώην Λαϊκή θα προχωρήσει σε συνεργασία με ξένο, ανεξάρτητο οίκο ο οποίος θα πραγματοποιήσει έρευνα αναφορικά με την αξία των πιο πάνω εργασιών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η εσωτερική εργασία δεν αποκλίνει από τα δεδομένα της αγοράς.

Αφού ολοκληρωθούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής θα απευθυνθεί προς δυνητικούς επενδυτές, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εργασίες της τράπεζας. Καθίσταται πάντως ξεκάθαρο ότι πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, μέρος των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής θα αποξενωθεί. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη πώληση θα διατεθούν ως αποζημίωση προς τους πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Σημειώνεται παράλληλα ότι κεντρικές τράπεζες χωρών στις οποίες έχει παρουσία η πρώην Λαϊκή πιέζουν και ζητούν τακτική ενημέρωση, αφού θεωρούν ότι το σημερινό στάτους διαβρώνει το τραπεζικό σύστημα στη χώρα τους. Παράλληλα, ο Κρις Παύλου, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών εξηγώντας κάθε φορά μέχρι ποιου σημείου έχουν φτάσει οι διαδικασίες αποξένωσης εργασιών στην εκάστοτε χώρα.

Τελευταίο μέρος από τη μεγάλη διαδικασία πώλησης θα είναι η IBG, η οποία έχει και τη γενική ευθύνη για την εκστρατεία αποξένωσης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής. Οι σημερινοί υπολογισμοί υπαγορεύουν ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 η πρώην Λαϊκή θα πρέπει να πουλήσει όποια εργασία βρίσκεται στο εξωτερικό.  

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά