BOCY: Aυξημένη χρέωση για προβλέψεις

Κατά τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι  θα υπάρχει μια αυξημένη χρέωση για προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας ότι η χρέωση αναμένεται να είναι λίγο πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου των προηγούμενων τριμηνιαίων χρεώσεων για το 2014. 

Tα κέρδη πριν τις προβλέψεις, τα έξοδα αναδιάρθρωσης και τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 αναμένεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα συνεδριάσει στις 25 Φεβρουαρίου 2015, για να εξετάσει τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος, για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα, μετά το τέλος της χρηματιστηριακής συνάντησης, στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα αναφέρει ότι στο πλαίσιο της ανακοίνωσής της, για τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοίνωσε ότι θα επανεξέταζε τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης της ΕΚΤ, για να διασφαλίσει ότι οι λογιστικές εκτιμήσεις και μεθοδολογίες της έχουν εναρμονιστεί με στόχο να υιοθετηθούν οι παρατηρήσεις και αναπροσαρμογές που εισηγήθηκε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός («ΕΕΜ»), όσον αφορά τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (AQR).

 Επιπρόσθετα, ενόψει των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στην Ρωσία, από τα μέσα του Δεκέμβρη του 2014, η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε μια συντηρητική επισκόπηση των εργασιών της και έχει αυξήσει το επίπεδο των προβλέψεων αναφορικά με το δανειακό χαρτοφυλάκιο και λοιπά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα. 

Ως αποτέλεσμα, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι θα υπάρχει μια αυξημένη χρέωση για προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.  Η χρέωση για το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να είναι λίγο πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου των προηγούμενων τριμηνιαίων χρεώσεων για το 2014.  «Η χρέωση αυτή ενισχύει τη συντηρητικότητα της Τράπεζας, αυξάνει την κάλυψη των δανείων από προβλέψεις και εναρμονίζει ορισμένες από τις μεθοδολογίες της σε σχέση με τις παρατηρήσεις που προέκυψαν από το AQR», αναφέρεται.

 Tα κέρδη πριν τις προβλέψεις, τα έξοδα αναδιάρθρωσης και τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 αναμένεται να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 αναμένεται να κυμανθεί στο 14%, ενώ η Τράπεζα έχει μειώσει τη χρηματοδότησή της από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) στο επίπεδο των €7,4 δις.

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»