Θέλει διαφάνεια ο νέος CEO της Ελληνικής

INBusinessNews  04/12/2014 13:37
Θέλει διαφάνεια ο νέος CEO της Ελληνικής

Θέλει διαφάνεια ο νέος CEO της Ελληνικής

INBusinessNews  04/12/2014 13:37

Ο νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του ανέφερε πως η διαφάνεια είναι ιδιαίτερα σημαντική για να επανέλθει η σταθερότητα στο σύστημα. Οι τράπεζες, ανέφερε στο 2o Banking Forum έχουν την τάση να κάνουν τα δεδομένα περίπλοκα. 
Σημαντική χαρακτήρισε και την εποπτεία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού όπως και το σχέδιο προστασίας καταθέσεων.

Σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση ανοίγοντας εκ νέου το διάλογο για απομάκρυνση τους από τους ισολογισμούς των τραπεζών αναφέροντας το παράδειγμα της NAMA στην Ιρλανδία που αναφέρθηκε νωρίτερα στο συνέδριο. Πρέπει, πρόσθεσε, να περιορίσουμε τις στρατηγικές χρεοκοπίες γιατί στο τέλος της μέρας αυτοί που εκτίθενται σε κίνδυνο είναι οι καταθέτες. Οι εκποιήσεις πρόσθεσε, είναι το τελευταίο μέτρο. Θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στις διαπραγματεύσεις με τους πελάτες και θα χρησιμοποιηθούν ως έσχατη λύση σε περιπτώσεις στρατηγικών χρεοκοπιών, ανέφερε.

Εξηγώντας εμμέσως την κίνηση της Ελληνικής Τράπεζας να προσελκύσει νέους επενδυτές και να αυξήσει τα κεφάλαια της ανέφερε πως αυτά είναι αναγκαία ώστε η τράπεζα να προχωρήσει σε νέο δανεισμό παρά να βάλει τα λεφτά της στην ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο.

Πρέπει πλέον, όταν λαμβάνουμε αποφάσεις να έχουμε ως πρώτο μέλημα τον πελάτη και όχι την τράπεζα, τόνισε ο κ. Pijls προσθέτοντας ότι οι πελάτες χρειάζονται απλότητα και διευκολύνσεις. 

 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας