BOCY: Το Δεκέμβριο στα χρηματιστήρια

Το Δεκέμβριο θα επανενταχθεί στο ΧΑΚ και στο ΧΑΑ η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, ενώ σημειώνεται ότι το Ενημερωτικό Δελτίο αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες λίγες εβδομάδες. Παράλληλα, οι μέτοχοι προτρέπονται να προβούν σε άνοιγμα Μερίδα Επενδυτή  και Λογαριασμό Αξιών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Τράπεζα έχει καταθέσει προσχέδιο του Ενημερωτικού Δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου αναφορικά με την εισαγωγή των μη εισηγμένων συνήθη μετοχών της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ και με την Δημόσια Προσφορά.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους μετόχους πριν την εισαγωγή

Όπως αναφέρεται, «οι μέτοχοι θα πρέπει να τηρούν ενεργή Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών  Χρηματιστηρίων, προκειμένου οι συνήθεις μετοχές που κατέχουν να πιστωθούν στο λογαριασμό τους έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα διαπραγμάτευσης τους μόλις αυτές εισαχθούν στα δύο χρηματιστήρια προς διαπραγμάτευση».

Σημειώνεται ότι «η Τράπεζα έχει, μέχρι στιγμής, σε αρκετές περιπτώσεις, επικοινωνήσει ταχυδρομικώς με τους κατόχους συνήθη μετοχών που προέκυψαν από την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας με ίδια μέσα. Στην πιο πρόσφατη επιστολή προς τους μετόχους αυτούς ζητήθηκε όπως μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2014. αποσταλούν στην Τράπεζα οι σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την Μερίδα Επενδυτή  και το Λογαριασμό Αξιών που δυνατόν να διατηρούν στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ  των Ελληνικών Χρηματιστηρίων».

Επίσης, η Τράπεζα καλεί όλους τους μετόχους που δεν έχουν Μερίδα Επενδυτή  και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ να αποταθούν σε Χειριστή (Χρηματιστηριακό Γραφείο ή Θεματοφύλακα) στην Κύπρο ή στην Ελλάδα για το άνοιγμα τέτοιων λογαριασμών και να αποστείλουν τις σχετικές πληροφορίες στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας (με φαξ στον αρ. φαξ +357 22336258/ +357 22336261 ή με email στη διεύθυνση shares@bankofcyprus.com).

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν οι μέτοχοι δεν έχουν Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο ΧΑΚ ή το ΣΑΤ ή αν οι σχετικές πληροφορίες που έχουν αποστείλει σχετικά με την Μερίδα Επενδυτή και τον Λογαριασμό Αξιών στην Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων είναι λανθασμένες ή ελλιπείς, οι συνήθη μετοχές που αναλογούν σε αυτούς τους μετόχους θα πιστωθούν στο όνομά τους σε Μερίδα Επενδυτή στο ΧΑΚ που θα είναι ανενεργή  μέχρις  ότου οι μέτοχοι αυτοί λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα απαιτούμενα μέτρα για να ενεργοποιήσουν τη μερίδα  αυτή καταβάλλοντας και τα σχετικά τέλη.  Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα και μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στη δυνατότητα των μετόχων αυτών να διαπραγματευτούν τις εν λόγω  μετοχές τους στο ΧΑΚ ή/και το ΧΑ», αναφέρεται σχετικά.

Κλείσιμο του μητρώου μετόχων

Όπως αναφέρεται, η Τράπεζα θα σταματήσει να πραγματοποιεί οποιεσδήποτε μεταβιβάσεις μετοχών μέσω της Υπηρεσίας Μετοχών και Χρεογράφων της Τράπεζας στις 21 Νοεμβρίου 2014 τις 3:00 μ.μ. «Με την εισαγωγή των μη εισηγμένων  συνήθη μετοχών της Τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ και το ΧΑ, η διαδικασία μεταβίβασης μετοχών σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2014 θα παύσει να ισχύει».

Δημόσια Προσφορά

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ημερομηνία αρχείου για τη Δημόσια Προσφορά έχει ορισθεί η 21η  Νοεμβρίου 2014 στις 3:00 μμ. «Οι μέτοχοι της Τράπεζας θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Δημόσια Προσφορά, εκτός και αν κατοικούν ή  υπόκεινται σε δικαιοδοσία στην οποία η εν λόγω προσφορά, πρόσκληση, ή πώληση θα ήταν παράνομη όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ν. Αφρική και οι ΗΠΑ (Δικαιούχοι Μέτοχοι)».

Όπως αναφέρεται, η Δημόσια Προσφορά θα αποτελεί πρόσκληση στους Δικαιούχους Μέτοχους να υποβάλουν αίτηση για απόκτηση μέχρι 416.666.667 νέων συνήθη μετοχών στην τιμή €0,24 ανά μετοχή. 

Οι ακριβείς όροι και το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς καθώς και η περίοδος εγγραφής της Δημόσιας Προσφοράς θα αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων