Συν. Λιανικού Εμπορίου: Πλήγμα το κλείσιμο των καταστημάτων

Ανακοίνωση σε ιδιαίτερα έντονο ύφος κοινοποιεί ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου τονίζονται ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την απώλεια 6.000 θέσεων εργασίας και εσόδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνει: "Με τη διαφαινόμενη πρόθεσή του Υπουργείου Εργασίας να καταργήσει  από την 1η Σεπτεμβρίου τη λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές, παρά την αμέριστη υποστήριξή του από τον επιχειρηματικό κόσμο, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, η κυβέρνηση ζημιώνει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας. Διότι, ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης:
1.    Χάνουν την εργασία τους 6.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας που προσελήφθησαν για να καλύψουν τις ανάγκες των Καταστημάτων τις Κυριακές. Η κυβέρνηση τους καταδικάζει άμεσα στην ανεργία.
2.    Πέραν τούτου, δημιουργείται μια σοβαρή μαύρη τρύπα στα οικονομικά της κυβέρνησης, αφού με την πρόσληψη 6.000  συμπολιτών μας εισρέουν στα ταμεία του Κράτους 470.000 μηνιαίως ή 5.640.000 ετησίως από τις συνεισφορές των επιχειρήσεων.
3.    Χάνουν οι καταναλωτές το δικαίωμα στην επιλογή και τη σύγκριση, δηλαδή το δικαίωμα να επιλέγουν τα προϊόντα που επιθυμούν στις τιμές που τα επιθυμούν.
4.    Ανακόπτεται ο ανοδικός ρυθμός του καταναλωτικού δείκτη λιανικής, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, και πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες τόνωσης της αγοράς και ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας.
5.    Δημιουργούνται ξανά οι παρωχημένες και καταδικασμένες από όλους -και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση- στρεβλώσεις στην αγορά της λιανικής με το αποτυχημένο σύστημα των τουριστικών ζωνών και την επιλεκτική λειτουργία καταστημάτων.
 

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος αναφέρει: "Η διαφαινόμενη προσπάθεια είναι για μια αντιμεταρρύθμιση που κινείται σε εντελώς αντίθετη πορεία με ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη. Ένα άλμα προς τα πίσω που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει. Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα:
•    Να μην καταδικάσουν στην ανεργία 6.000 συμπολίτες μας σε μια εποχή ύφεσης.
•    Να συνυπολογίσουν το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος που θα προκαλέσει στην Κύπρο και τους πολίτες ενδεχόμενη απόφασή να καταργηθεί η λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές.
•    Να προχωρήσουν στην ανανέωση του τελευταίου διατάγματος.
•    Να εντατικοποιήσουν το διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών ώστε να βρεθεί οριστική και ωφέλιμη λύση για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, συμβατή με τους κανόνες της ανοικτής αγοράς και του ισότιμου ανταγωνισμού".

Μάλιστα αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των άνωθεν θέσεων πραγματοποιείται στις 26 Αυγούστου δημοσιογραφική διάσκεψη από τη συντονιστική επιτροπή των πιο κάτω φορέων:
•    Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου
•    Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών
•    Παγκύπριος Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων- ΠΑΣΥΜΕ
•    Παγκύπριο Σωματείο Φρουταριών

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών