Κωνσταντίνου: Ο μοντέρνος Kύπριος καταναλωτής

Καινούργιες τεχνολογίες στο λιανικό εμπόριο, επιδιώκει να φέρει στη κυπριακή αγορά η εταιρεία NCR.  Ο διευθυντής marketing της εταιρείας κύριος Δημήτρης Κωνσταντίνου παρουσίασε στο InBusinessNews μερικές από τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται με επιτυχία στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε σε τρία παραδείγματα, στο τομέα αυτοεξυπηρέτησης, στις ηλεκτρονικές αποδείξεις και στη χρήση των έξυπνων τηλεφώνων. 


Σκιαγραφώντας το σύγχρονο καταναλωτή, ο κύριος Κωνσταντίνου τον χαρακτήρισε εγωιστή και απρόβλεπτο. «Εγωιστής με τη καλή έννοια γιατί πλέον ο καταναλωτής επιλέγει με ποιο τρόπο θα εξυπηρετηθεί». Απρόβλεπτος γιατί ο ίδιος ο καταναλωτής, μπορεί τη μια μέρα να επιλέξει ένα τρόπο  και την άλλη μέρα να επιλέξει κάποιον άλλο τρόπο να εξυπηρετηθεί, συμπλήρωσε. 
 

Είναι σημαντικό  είπε ο κύριος Κωνσταντίνου, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα του λιανικού εμπορίου να προσαρμόζονται στις ανάγκες του καταναλωτή.


Ερωτηθείς για τις διαφορές που παρατηρεί στους καταναλωτές του εξωτερικού με τους καταναλωτές της Κύπρου ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι  δεν παρατηρεί ουσιαστικές διάφορες. «Ο Κύπριος καταναλωτής είναι μοντέρνος και παγκόσμιος, απλά υπάρχει κάποτε μια υστέρηση χρονική στο τι βιώνει λόγο του μικρού μεγέθους της Κύπρου».
Η εταιρεία NCR είναι η αρχαιότερη εταιρεία πληροφορικής στο κόσμο, ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια λανσάροντας στην αγορά τη ταμειακή μηχανή. 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών