Μάρτιο ή Απρίλιο το ηλεκτρονικό κατάστημα των ERA

Σε σημαντική απομόχλευση και κατά συνέπεια σημαντικό περιορισμό των κινδύνων που απορρέουν από τα τρέχοντα γεγονότα με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, έχουν οδηγήσει οι συμφωνίες με τις οποίες έχει καταλήξει η εταιρεία και το Συγκρότημα CTC.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου 2020, η έγκαιρη διάθεση σημαντικού αριθμού ακινήτων προ πανδημίας αναμένεται να προστατεύσουν το Συγκρότημα από τους κινδύνους.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΠ και με βούλα το χαλλούμι-Ιστορική μέρα για την Κύπρο

Δημητριάδης: Η ναυτιλία παραμένει ανθεκτική παρά την πανδημία

Η πορεία του έργου που αλλάζει το ενεργειακό τοπίο της χώρας

 Το ναυτιλιακό… έμφραγμα στο Σουέζ και πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της CTC με τις Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα για μείωση του χρέους της με την παραχώρηση ακίνητης περιουσίας του Συγκροτήματος, τα πολυκαταστήματα της Ermes Central στη Λευκωσία και  Olympia στη Λεμεσό θα τερματίσουν τις εργασίες τους τον Μάρτιο και Σεπτέμβριο του 2021, αντίστοιχα.

Ανακαίνιση ERA
Εξάλλου, η θυγατρική Ermes, στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του brand “ERA”, έχει προγραμματίσει κατά την περίοδο Μάρτιος-Σεπτέμβριος 2021 την ολιστική ανακαίνιση και μετάπλαση του πολυκαταστήματος της Απόλλων στη Λεμεσό σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο πολυκατάστημα, το οποίο θα φιλοξενεί και θα προσφέρει στον καταναλωτή, πέρα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των υπολοίπων πολυκαταστημάτων ERA στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το shopping experience των καταναλωτών της Λεμεσού και όχι μόνο.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ERA
Επιπλέον, το Συγκρότημα έχει προχωρήσει σε επέκταση των δραστηριοτήτων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, έχοντας ήδη προωθήσει νέα κανάλια πωλήσεων των προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος για τις υπεραγορές SPAR όσο και ηλεκτρονικών καναλιών προς τους επιχειρηματικούς του πελάτες (B2B).

Παράλληλα, εντός της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου 2021 η θυγατρική Ermes στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ηλεκτρονικό κατάστημα των πολυκαταστημάτων ERA.


Ζημιές €6.7 εκατ.
Σύμφωνα με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Ermes Department Stores Plc, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος έφτασε στα €46.9 εκατ. καταγράφοντας μείωση €15 εκατ. ή 24,2% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι ζημιές που αναλογούν σοτυς μετόχους της εταιρείας ανήλθαν το α' εξάμηνο του 2020 στα €6,7 εκατ. έναντι ζημιές €13.1 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα κέρδη που αναλογούν στα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο €0,4 εκατ. σε σχέση με €1.4 εκατ. στο τέλος του 2019.

Πλήρης αναδιάρθρωση και νέα γκάμα
Όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, το Συγκρότημα βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης και επανατοποθέτησης όλων ανεξαιρέτως των δραστηριοτήτων του και λιανικών του προφίλ με στόχο την επανατοποθέτησή τους έτσι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα της αγοράς και τον σημερινό καταναλωτή που και αυτός έχει αλλάξει συνήθειες και προτιμήσεις.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Συγκρότημα αναπροσαρμόζει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει και εισάγει νέες σειρές.

«Εκεί που χρειάζεται, το Συγκρότημα συρρικνώνει δραστηριότητες, αλλού τις επεκτείνει και εκεί που υπάρχει κενό στην αγορά, προγραμματίζει τη δραστηριοποίησή του σε νέα λιανικά προφίλ.

Δειτε Επισης

Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας