ΠΟΠ και με βούλα το χαλλούμι-Ιστορική μέρα για την Κύπρο

InBusinessNews  26/03/2021 17:15
ΠΟΠ και με βούλα το χαλλούμι-Ιστορική μέρα για την Κύπρο

ΠΟΠ και με βούλα το χαλλούμι-Ιστορική μέρα για την Κύπρο

InBusinessNews  26/03/2021 17:15

Κατοχυρωμένο στην Κύπρο ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) είναι από σήμερα το χαλλούμι, καθότι θετική υπήρξε η ανταπόκριση όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμα: 

Ψήθηκε και κατοχυρώνεται το χαλλούμι

Δημητριάδης: Η ναυτιλία παραμένει ανθεκτική παρά την πανδημία

Η πορεία του έργου που αλλάζει το ενεργειακό τοπίο της χώρας

 Το ναυτιλιακό… έμφραγμα στο Σουέζ και πώς επηρεάζεται η Κύπρος

Την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε. για εξέταση της αίτησης κατοχύρωσης του χαλλουμιού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

«Ιστορική συνάντηση σήμερα της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ για εξέταση της αίτησης κατοχύρωσης του Χαλλουμιού ως ΠΟΠ. Θετική ανταπόκριση από όλα τα κράτη μέλη. Η απόφαση ανακοινώνεται την ερχόμενη Δευτέρα», έγραψε ο κ. Καδής.

Η σημερινή ιστορική απόφαση κατοχύρωσης του χαλλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης πάντως, δεν αναμένεται να γίνει δεκτή με καθολική ικανοποίηση στη χώρα μας, μιας και οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εξέφρασαν ήδη επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που, όπως υποστηρίζουν, θα έχει στον τομέα τους. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων έχει προαναγγείλει δυναμική αντίδραση.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίριαμ Γκαρσία Φερέρ δήλωνε πως το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας στην αρμόδια μόνιμη επιτροπή θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, ενώ παρέπεμπε σε αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την ποιότητα για την αναγνώριση ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, καθώς και από την υγειονομική και φυτοϋγειονομικής πλευρά.

«Είναι πολύ νωρίς τώρα για να μάθουμε το αποτέλεσμα, επειδή αυτό συμβαίνει ακόμα και πρέπει ακόμη να θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε περίπου την επόμενη εβδομάδα ή την επόμενη εβδομάδα», προσέθετε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας