Δημητριάδης: Η ναυτιλία παραμένει ανθεκτική παρά την πανδημία

Μάριος Ρούσσος  19/03/2021 06:55
Δημητριάδης: Η ναυτιλία παραμένει ανθεκτική παρά την πανδημία

Δημητριάδης: Η ναυτιλία παραμένει ανθεκτική παρά την πανδημία

Μάριος Ρούσσος  19/03/2021 06:55

Μια ελαφριά αύξηση τους τελευταίους 4 μήνες καταγράφει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στο στόλο των κυπριακών πλοίων, αρκετή για να διατηρήσει τη σταθερότητα του τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υφυπουργείο μέχρι τις 8/3/2021 βρίσκονταν κάτω από κυπριακή σημαία 1732 πλοία με ολική χωρητικότητα 24,69 εκατ. Για σκοπούς σύγκρισης, στις 31/5/2020, βρίσκονταν υπό κυπριακή σημαία 1729 πλοία με ολική χωρητικότητα 23,9 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:

Korantina: Η νέα εποχή στα ακίνητα, το Cap St. Georges και η αδικημένη Πάφος

Α. Κελεπέσιης: Ψάχνονται για καλοκαιρινές διακοπές οι Κύπριοι

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας στο Inbusiness, «Οι μετρήσεις γίνονται σε χωρητικότητα και όχι με τον αριθμό πλοίων. Είχαμε αυξομειώσεις αλλά είναι κάτι συγκυριακό».

Το Υφυπουργείο καταγράφει αυτά τα δεδομένα κάθε τρεις μήνες για σκοπούς ελέγχου, καθώς τα δεδομένα αυτά αλλάζουν συχνά. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο και εν μέσω δυσκολιών που επέφερε η πανδημία, ο τομέας δείχνει αρκετά σταθερός.

«Η ναυτιλία παρά την πανδημία παραμένει ανθεκτική. Απόδειξη ότι ο στόλος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα» τονίζει ο Υφυπουργός.

Ένα επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι έχουν αυξηθεί και οι εγγραφές των ναυτιλιακών εταιρειών. Συγκεκριμένα το 2020 εγγράφηκαν 243 ναυτιλιακές εταιρείες στο σύστημα φόρου χωρητικότητας ενώ το 2019 ήταν εγγεγραμμένες 234 ναυτιλιακές εταιρείες.

Σημειώνεται επίσης ότι τα έσοδα από την ναυτιλία το 2020 ήταν στα ίδια επίπεδα του 2019.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, έχει στα πλάνα του για το τρέχον έτος την εκμετάλλευση αγορών που επηρεάζονται από τις συγκυρίες σχετικά με το Brexit, αλλά και στοχεύει σε μεγάλες αγορές όπως η Ιαπωνία και η Ρωσία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας