Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων: Τα μειωμένα έσοδα από εξαγωγές μείωσαν τα κέρδη

Μειωμένα καθαρά κέρδη κατέγραψε η Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων Δημόσια Limited κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και τα οποία διαμορφώθηκαν στις €2.009 χιλιάδες σε σύγκριση με καθαρό κέρδος €2.353 χιλιάδες για την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, οφείλεται κυρίως από το μερίδιο κέρδους της συνδεδεμένης εταιρείας, Τσιμεντοποιΐα Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία: Το μερίδιο κέρδους από τη συνδεδεμένη εταιρεία μειώθηκε κατά €740 χιλιάδες, δηλαδή σε €2.252 χιλιάδες σε σχέση με μερίδιο κέρδους €2.992 χιλιάδες κατά την αντίστοιχη εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017. Αυτό οφείλεται στην πτώση των εσόδων της εταιρείας από εξαγωγές καθώς επίσης και στην αρνητική επίδραση στα λειτουργικά κέρδη από την αύξηση στο κόστος καυσίμων και του ηλεκτρισμού.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν και από την μείωση των χρηματοδοτικών εξόδων του Συγκροτήματος μετά την διάθεση επενδύσεων σε ακίνητα:

Στις 9 Μαρτίου 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση τεμαχίου γης από την 100% θυγατρική της Εταιρεία C.C.C. Real Estate Company Ltd προς την Εταιρεία Nelipo Properties Ltd, 100% θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, μέσα στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών διευκολύνσεων του Συγκροτήματος και άλλων συγγενικών εταιρειών. Η πράξη ενέπιπτε στα πλαίσια των κανονισμών και προνοιών του Τμήματος Φορολογίας για φορολογικές ελαφρύνσεις για αναδιαρθρώσεις τραπεζικών δανείων. Με την ολοκλήρωση της πράξης το Συγκρότημα έχει καταστεί άχρεο χωρίς οποιοδήποτε δανεισμό, καθώς τα δάνεια και υποχρεώσεις του με άλλα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αναληφθεί από άλλες συγγενικές εταιρείες του Συγκροτήματος μέσα στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος στο τέλος της εξαμηνίας ήταν €329.279 χιλιάδες (31 Δεκεμβρίου 2017: €327.326 χιλιάδες).

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν από €281.757 χιλιάδες στις 31 Δεκεμβρίου 2017 σε €283.701 χιλιάδες στις 30 Ιουνίου 2018 ως αποτέλεσμα του κέρδους και άλλων εισοδημάτων της περιόδου.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών