Στοχευμένες δράσεις της VTTV για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Δελτίο Τύπου  23/07/2019 10:01
 Στοχευμένες δράσεις της VTTV για τη βιώσιμη ανάπτυξη

 Στοχευμένες δράσεις της VTTV για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Δελτίο Τύπου  23/07/2019 10:01

Μία στοχευμένη και δυναμική εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποίησε η VTT Vasiliko Ltd (VTTV), ιδιοκτήτρια εταιρεία τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό. 

RELATED ARTICLES

 

Επικεντρωμένη στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η εκστρατεία «Step Zero» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και διήρκησε έξι μήνες.
 
Τα αποτελέσματα της εκστρατείας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ετήσιας ημερίδας «Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος» που διοργάνωσε πρόσφατα η VTTV. Ως πέντε βασικοί στόχοι της εκστρατείας τέθηκαν η αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας, η μείωση των υλικών μίας χρήσης, η μείωση κατανάλωσης χαρτιού, ο διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών και η προώθηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, αναπτύχθηκαν στοχευμένες δράσεις και υιοθετήθηκαν συγκεκριμένες πρακτικές, με τη συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας:

  • Αποδοτικότερη  κατανάλωση ενέργειας
Για λιγότερη και αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας, σε αρκετές αίθουσες των κεντρικών γραφείων της εταιρείας οι λαμπτήρες φθορίου αντικαταστάθηκαν με λαμπτήρες LED, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον προϋπολογισμό της εταιρείας έχει περιληφθεί ειδικό κονδύλι για τη σταδιακή αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων.
 
  • Μείωση υλικών μίας χρήσης
Σε όλους τους χώρους εστίασης αντικαταστάθηκαν τα πλαστικά και χάρτινα ποτήρια μίας χρήσης, με γυάλινα και επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά ποτήρια και φλυτζάνια. Επίσης, έχουν εγκατασταθεί συσκευές διανομής πόσιμου νερού που είναι ενωμένες απευθείας με τη δημόσια παροχή νερού, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες συσκευές για τις οποίες χρησιμοποιούνταν πλαστικές φιάλες. Συνεπώς, έχει μειωθεί κατακόρυφα η χρήση πλαστικού μίας χρήσης και επίσης το νερό από τις νέες συσκευές περνά από ειδικά φίλτρα, αποτελώντας έτσι μια ασφαλέστερη πηγή πόσιμου νερού από πλευράς υγιεινής.  Ενδεικτικά, το κόστος για όλες τις νέες συσκευές ανήλθε στο ίδιο κόστος περίπου για τις πλαστικές φιάλες που καταναλώνονταν για ένα χρόνο για τις παλιές συσκευές-ψυγεία, κάτι που σημαίνει την άμεση μείωση των εξόδων της εταιρείας.
 
  • Μείωση κατανάλωσης χαρτιού
Πέρα από τη γενική πρακτική μείωσης των εκτυπώσεων, η VTTV προχώρησε στην ενσωμάτωση τεχνολογικών εργαλείων και πρακτικών μέσω του διαδικτύου στις καθημερινές της εργασίες, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο χαρτιού που καταναλώνεται. Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο χαρτί για τις εκτυπώσεις, ενώ το χαρτί που τεμαχίζεται συλλέγεται από εταιρεία ανακύκλωσης.
 
  • Διαχωρισμός αποβλήτων
Η VTTV έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης στα γραφεία της, με στόχο τον εύκολο και γρήγορο διαχωρισμό υλικών, όπως το χαρτί και τα τενεκεδάκια από αλουμίνιο ή άλλες συσκευασίες από πλαστικό. Όλα τα υλικά συλλέγονται από αδειοδοτημένη εταιρεία ανακύκλωσης.
 
  • Υγιής τρόπος ζωής
Με στόχο την προώθηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής, η VTTV φροντίζει για την παροχή εποχιακών φρέσκων φρούτων στο προσωπικό της ενθαρρύνοντας την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, οι νέες συσκευές πόσιμου νερού που έχουν εγκατασταθεί, οι οποίες περιέχουν ειδικά φίλτρα, παρέχουν στο προσωπικό καλύτερη ποιότητα νερού.
 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, Γιώργος Παπαναστασίου, σημείωσε: «Η VTTI, μητρική εταιρεία της VTTV, έχει θέσει τη βιωσιμότητα ως παγκόσμιο σκοπό σε όλες τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η εκστρατεία “Step Zero” έχει θέσει γερά θεμέλια, αποτελώντας αποφασιστικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, με περισσότερες δράσεις και υπεύθυνες πρακτικές, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υποδομές μας και καλλιεργώντας οικολογική συνείδηση, εντός και εκτός της εταιρείας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας