Powered by

Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Το δικό του σπίτι αποκτά το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο βρισκόταν εγκαταλειμμένο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την τελευταία του πτήση το 2001.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό αεροσκάφος, το οποίο είχε αγοραστεί το 1968 από τον Αριστοτέλη Ωνάση για το στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα κοσμεί πλέον τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας.

zelaboeing

Το Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μαζί με ένα BAC1-11 στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας αγοράστηκαν πρόσφατα από την κυπριακή εταιρεία Zela Aviation, η οποία πρόσθεσε σε αυτά το λογότυπο της Zela Aviation και την κυπριακή σημαία.

Αφού συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν, το BAC1-11, ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη αυτού του τύπου παγκοσμίως, δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο Λαυρίου και τον περασμένο Δεκέμβριο τοποθετήθηκε δίπλα από το λιμάνι της πόλης.

zelaboeing3

Το Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε τον Μάρτιο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και αναμένεται να δοθεί επίσημα στο κοινό τον ερχόμενο Μάϊο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, στην παρουσία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

zelaboeing4

Ο Πρόεδρος της Zela Aviation, κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά το όλο εγχείρημα, ανέφερε ότι αυτά τα δύο αεροσκάφη αποτελούν μέρος της ιστορίας της Ελληνικής Αεροπλοΐας. Στόχος μου, ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν τα δύο αυτά σπουδαία κειμήλια να τοποθετηθούν σε δημόσια θέα, ώστε ο κόσμος να θυμάται για πάντα το Ελληνικό, την Ολυμπιακή Αεροπορία, και τον ιδρυτή της, Αριστοτέλη Ωνάση, του οποίου είμαι μεγάλος θαυμαστής.

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)