Δέκα υποσχόμενες startups στην Κύπρο που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Ευρώπης

Δέκα κυπριακές startup ξεχώρισε η ιστοσελίδα EU-Startups.com, η οποία ασχολείται με διαδικτυακές startups και επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Στο άρθρο με τίτλο «Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό: 10 πολύ υποσχόμενες startups επιχειρήσεις στην Κύπρο που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2024 και μετά», τονίζεται η δέσμευση της χώρας μας για να προωθήσει ένα καινοτόμο, ποικιλόμορφο και συνάμα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον.

Επίσης, το άρθρο επισημαίνει ότι η Κύπρος έχει κάνει σημαντικά βήματα ως προς το να εξελιχθεί σε ένα κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με αξιόλογες τοπικές και ξένες επενδύσεις που προχώρησαν σε σημαντικά έργα.

Ακολουθεί πιο κάτω η λίστα, όπως δημοσιεύθηκε από τη σελίδα EU-Startups.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι πιο κάτω επιχειρήσεις ιδρύθηκαν μετά το 2020.

Ask-Wire-150x150

  • Ask Wire: Η Ask Wire, με έδρα τη Λευκωσία, χρησιμοποιεί την ανάλυση δεδομένων για να παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των διαφόρων ακινήτων.

Προσαρμοσμένη για τράπεζες, ασφαλιστές, επενδυτές ακινήτων και άτομα με συνείδηση ESG, επιτρέπει τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες και μετατρέπει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εμπορεύσιμα προϊόντα.

Ιδρύθηκε το 2020 και εξασφάλισε 1,7 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

BrightCart-150x150

  • BrightCart: Η BrightCart ιδρύθηκε το 2022 με έδρα τη Λεμεσό και προσφέρει παγκόσμιες λύσεις επεξεργασίας συναλλαγών VISA και MasterCard.

Οι προηγμένες δυνατότητες αποδοχής καρτών τους δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποδέχονται τις κυριότερες πιστωτικές κάρτες παγκοσμίως σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράλληλα απλοποιούν τη διαχείριση, τη λήψη και την ανάλυση των μηνιαίων πωλήσεων. Έχουν εξασφαλίσει 230 χιλ. ευρώ για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών τους.

buildbuild-150x150

  • Buildbuild: Η Buildbuild με έδρα τη Λεμεσό προσφέρει εξειδικευμένο λογισμικό διαχείρισης έργων (project management software) προσαρμοσμένο για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Στόχος είναι να μεταμορφώσει τον τομέα, παρέχοντας στις κατασκευαστικές ομάδες προηγμένα και συνεργατικά εργαλεία.

Ιδρύθηκε το 2020 και εξασφάλισε 1,1 εκατ. ευρώ με στόχο να αναδιαμορφώσει το τοπίο της διαχείρισης κατασκευαστικών έργων.

eTOLLs-150x150

  • Etolls EU: Η εφαρμογή ETolls EU ιδρύθηκε το 2023 και προσφέρει μια πιο βολική μέθοδο πληρωμής διοδίων, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακάμπτουν τις λωρίδες μετρητών στους δρόμους με διόδια.

Παρέχει επίσης χρήσιμες ειδοποιήσεις σχετικά με τις τιμές των διοδίων και βοηθά στον προγραμματισμό ταξιδιών προσφέροντας εκτιμήσεις κόστους.

Πρόκειται για fintech εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 600 χιλιάδες ευρώ.

Fibery-150x150

  • Fibery: Με έδρα τη Λευκωσία, η Fibery είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης εργασίας (work management platform) χωρίς κώδικα που προσαρμόζεται στις εταιρείες και αναπτύσσεται μαζί τους.

Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το 2022 και ενσωματώνει διάφορα εργαλεία σε μια συνεκτική, ενιαία συνδεδεμένη λύση, ενισχύοντας την οργανωτική ευφυΐα.

Από την ίδρυσή της, έχουν εξασφαλιστεί με επιτυχία πάνω από 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Gameram-150x150

  • Gameram: Η Gameram με έδρα την Πάφο είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικού δικτύου που απευθύνεται σε gamers σε διάφορες πλατφόρμες, όπως κινητά, PC, κονσόλες και επιτραπέζια παιχνίδια.

Η εφαρμογή ιδρύθηκε το 2020 και διευκολύνει τη δικτύωση, την κοινωνικοποίηση και τις διασκεδαστικές αλληλεπιδράσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν φίλους, να βρίσκουν συμπαίκτες και πολλά άλλα.

Από την ίδρυσή της, έχει λάβει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξής της.

Mad-Curve-150x150

  • Mad Curve: Η Mad Curve με έδρα τη Λευκωσία παρέχει λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence) που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις επιχειρήσεις στην πρόβλεψη εσόδων για σκοπούς ανάπτυξης και χρηματοδότησης.

Ιδρύθηκε το 2022 και η αποστολή της είναι να εξοπλίσει τις εταιρείες με εργαλεία που επιτρέπουν τη λήψη σαφών επιχειρηματικών αποφάσεων και αποφάσεων μάρκετινγκ με βάση αξιόπιστες πηγές δεδομένων, προβλέψεις, μετρήσεις και επιχειρηματικούς στόχους.

Έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Soula-150x150

  • Soula: Η Soula με έδρα τη Λεμεσό παρέχει συναισθηματική και σωματική υποστήριξη στις μέλλουσες μητέρες κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Με καθοδήγηση μέσω chatbot, τεκμηριωμένο περιεχόμενο και έναν επερχόμενο σχεδιαστή/παρακολουθητή εγκυμοσύνης, στοχεύει στην ομαλή μετάβαση στη μητρότητα, ενώ παράλληλα προωθεί τη σημασία της υποστήριξης.

Ιδρύθηκε το 2022 και έχει συγκεντρώσει 350 χιλιάδες ευρώ.

UITrial-150x150

  • UITrial: Ιδρύθηκε το 2020 και βοηθά τους προγραμματιστές παιχνιδιών (game developers) να συλλέγουν γρήγορα πολύτιμες πληροφορίες.

Η UITrial εξαλείφει την ανάγκη για μια ειδική ομάδα έρευνας, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δοκιμάζουν αποτελεσματικά τις κατασκευές παιχνιδιών (test game builds) και να λαμβάνουν ολοκληρωμένη ανατροφοδότηση εντός 24 ωρών.

Με έδρα τη Λεμεσό και το Μπέρκλεϊ, η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία.

ZERO10-150x150

  • Zero10: Με γραφεία στρατηγικά τοποθετημένα στη Λεμεσό και τη Νέα Υόρκη, η ZERO10 είναι μια εταιρεία που αξιοποιεί το AR και προσφέρει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για εμπορικά σήματα (brands) που επιχειρούν να εισέλθουν στον ψηφιακό χώρο.

Η Zero10 παρέχει υπηρεσίες σε fashion brands, στους σχεδιαστές και στους χρήστες μια εξαιρετικά ρεαλιστική και κορυφαία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, αξιοποιώντας την τεχνολογία AR.

Ιδρύθηκε το 2021 και έχει συγκεντρώσει με επιτυχία 6,7 εκατομμύρια ευρώ.

Δειτε Επισης

Finvasia: Επιχειρηματικότητα και ενδοεπιχειρηματικότητα
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol