Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ, Δημήτρης Σκουρίδης, επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τα εργαστήρια της Medicover Genetics Cyprus στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τον υποδέχθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συμμετέχοντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση για το πρωτοποριακό έργο που επιτελεί η εταιρεία στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε από την εφαρμοσμένη έρευνα και οδήγησε στην εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές κλινικές ανάγκες παγκοσμίως, σημειώνεται.

Αναφέρεται ότι ο κ. Σκουρίδης συναντήθηκε με επικεφαλής ομάδων, ερευνητές, αναλυτές δεδομένων και ειδικούς εργαστηρίου, λαμβάνοντας γνώσεις για την ερευνητική διαδικασία, τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και τον προγραμματισμό που υποστηρίζει τη ρομποτική αυτοματοποίηση. Επιπλέον, συζήτησε το επιχειρηματικό μοντέλο και τη χρήση μηχανικής μάθησης για βελτιστοποίηση μοντέλων με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων Δρα Μάριο Ιωαννίδη.

Ο κ. Σκουρίδης συνεχάρη την επιστημονική ομάδα, αναγνωρίζοντας την ως κινητήρια δύναμη της εταιρείας, ενώ συμφώνησε με τον Καθηγητή Πατσαλή για τη σημασία της στήριξης της κυπριακής επιστημονικής κοινότητας, σημειώνεται.

"Με πάνω από 200 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Medicover Genetics Cyprus αποτελεί παράδειγμα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Η δέσμευσή της εναρμονίζεται με την εθνική στρατηγική έρευνας και καινοτομίας (2024-2026), που δίνει έμφαση στην έρευνα υγείας, τη διεθνοποίηση και την εμπορευματοποίηση" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Καθηγητής Πατσαλής τόνισε τις συνεχείς επενδύσεις της Medicover Genetics Cyprus σε ταλέντο και έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργώντας υψηλής απόδοσης ομάδες, ένα ευέλικτο οικοσύστημα καινοτομίας και ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, με επίκεντρο την παροχή ευέλικτης τεχνολογικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του Επικεφαλής Επιστήμονα ως ένδειξη του ενδιαφέροντος του κράτους για οργανισμούς όπως η Medicover Genetics Cyprus.

Επισήμανε τέλος ότι η επιστημονική τους εργασία τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ παράλληλα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Δειτε Επισης

Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
3η διάλεξη για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία-«Αδειοδοτήσεις και βασικές απαιτήσεις για τη λειτουργία υποστατικών»