Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας: Περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα Επεμβατικής Ακτινολογίας

Ο νευραλγικός και καίριας σημασίας τομέας Επεμβατικής Ακτινολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εξελίσσεται περαιτέρω για την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στους ασθενείς, στα πλαίσια του αναπτυξιακού πλάνου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η επεμβατική ακτινολογία, αποτελεί ένα ραγδαία εξελισσόμενο τομέα της ακτινολογίας, ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό αναίμακτων και ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων και εξετάσεων. Το εν λόγω τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διενεργεί πέραν των 2.000 επεμβατικών πράξεων ανά έτος, με δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών στον πρότυπο θάλαμο νοσηλείας επεμβατικής ακτινολογίας κάτω από συνεχή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Ο Τομέας της επεμβατικής ακτινολογίας καλύπτει οποιοδήποτε επείγον περιστατικό παραπεμφθεί κατά τη διάρκεια του 24ώρου συμπεριλαμβανομένου περιστατικών που άπτονται της επεμβατικής ογκολογίας, τη διαχείριση πολυτραυματιών ελάχιστα επεμβατικά, σε συνεργασία με το κέντρο τραύματος του ΓΝΛ καθώς επίσης τη διενέργεια μηχανικής θρομβεκτομής σε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε συνεργασία με την νευρολογική κλινική.

Η επέκταση του Τομέα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων χώρων με εύκολη πρόσβαση σε άτομα (ΑμεΑ), θάλαμο φροντίδας επεμβατικής ακτινολογίας με μεγαλύτερο αριθμό κλινών, χώρους υγιεινής, σταθμό νοσηλευτών καθώς και άλλες υποστηρικτικές υποδομές. Στα πλαίσια της αναβάθμισης θα τοποθετηθεί νέο εξειδικευμένο μηχάνημα επεμβατικής ακτινολογίας και συγκεκριμένα τελευταίας τεχνολογίας αγγειογράφος διπλής λυχνίας (biplane angiography system), παρέχοντας εξειδικευμένες επιλογές διάγνωσης και θεραπείας.

Οι εργασίες υλοποίησης του έργου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και η ημερομηνία παράδοσης του είναι το 2ο τρίμηνο του 2024. Η συνολική τιμή του έργου, το εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι €1,480,064.00 από τα οποία τα €359,663.00, αποτελούν το ποσό χρηματοδότησης.

Ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να υλοποιεί τα αναπτυξιακά και άλλα έργα τα οποία είχε ανακοινώσει, στη βάση του Στρατηγικού του Σχεδίου, με μοναδικό στόχο την παροχή βέλτιστης φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://shso.org.cy/clinic/aktinologiko-2/ ή στα τηλέφωνα 22604207, 22604144 και 22604148

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)