Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού IN Business: Τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής

Τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη φορά, σε μια τελετή όπου επιβραβεύθηκαν η δημιουργία, η έμπνευση, η καινοτομία και ασφαλώς η αριστεία.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, προς το φως της σκηνής παρέλασαν μερικά από τα πιο λαμπρά ονόματα του κλάδου στην Κύπρο, για να χειροκροτηθούν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Το πολιτιστικό σύμβολο της πρωτεύουσας, το οποίο φωτίστηκε με τα χρώματα της διοργάνωσης από την IMH και το IN Business, φιλοξένησε πρωταγωνιστές της καλλιτεχνικής, αλλά και της επιχειρηματικής σκηνής του τόπου, πολιτικούς και αξιωματούχους.

Στο κυρίως θέμα του IN Business, στο πρώτο τεύχος του 2024, παρουσιάζονται επτά βραβευθέντες-με τη σειρά που βραβεύθηκαν τα έργα που τους ξεχώρισαν-καθώς και το τιμητικό Lifetime Achievement Award, το οποίο απονεμήθηκε σε έναν εκ των σημαντικότερων αρχιτεκτόνων της χώρας, τον Άθω Δίκαιο, ιδρυτή του γραφείου Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες.

Ο αρχιτέκτονας κάθε έργου ή o επικεφαλής στην περίπτωση του Έργου Ανάπτυξης Γης, ως ο ιθύνων νους, περιγράφει το δημιούργημα της ομάδας του, καταθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που το έκαναν να ξεχωρίσει και να διακριθεί ανάμεσα σε άλλα, τη δική του έμπνευση, τις αρχιτεκτονικές τάσεις που θαυμάζει καθώς και τα αγαπημένα του αρχιτεκτονήματα.

Πέραν των βραβευθέντων, εκπρόσωποι εταιρειών-χορηγών, μιλούν για το πώς επιλέγουν, εμπράκτως να εκτιμούν, να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν την έμπνευση, το ταλέντο και τη δημιουργικότητα.

Άλλωστε, ευελπιστούμε τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης να καταστούν θεσμός.

Λόγια λοιπόν έμπνευσης από εκπροσώπους της αρχιτεκτονικής δημιουργίας για όσα πρώτα σκέφτηκαν, μετά πίστεψαν, έπειτα έκαναν όνειρα και στο τέλος τόλμησαν-κάνοντας πράξη τα λόγια του Disney για να γίνουν συντελεστές στη δημιουργία έργων που ξεχωρίζουν και τοποθετούν τη χώρα στον αρχιτεκτονικό χάρτη με αξιώσεις.

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, αλλά και σε ψηφιακή έκδοση αυτή την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, παρουσιάζουμε αυτούς που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 28 φιναλίστ σε εφτά κατηγορίες και ένα τιμητικό.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3
Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Ο Θεόδωρος Μάντης νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Μισθοδοσίας
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα
PlantHealth4Life: Η ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο με αποκλειστική εκπροσώπηση τα πολυτελή σκάφη αναψυχής της Apreamare
CMMI: Υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τι προνοεί