Ν. Μεσολογγίτης: Να επικεντρωθούμε στις υφιστάμενες αναπτύξεις-Η OJO φέρνει την αλλαγή με το AI

Με πληθώρα νέων προϊόντων, αλλά και ιδιαίτερη ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό της κατάστημα υποδέχθηκε το 2024 η OJO, σε συνεργασία με εξειδικευμένες του τομέα εταιρείες.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2024», ο ιδρυτής της OJO sunglasses Company Ltd, Νίκος Μεσολογγίτης εξέφρασε την ετοιμότητα της εταιρείας να προσφέρει την αλλαγή στο διαδικτυακό τομέα χρησιμοποιώντας εργαλεία AI.

Παράλληλα, καλεί τις εταιρείες να περιορίσουν ενδεχομένως τις μεγάλες αναπτύξεις και να επικεντρωθούν στη βελτίωση των υφιστάμενων και κυρίως στην αποδοτικότερη εκπαίδευση του προσωπικού, της ελεγχόμενης ανάπτυξης της τεχνολογίας, της παραγωγής και κατ’ επέκταση των αποθεμάτων.

Ποιες εκτιμάτε πως είναι οι μεγαλύτερες και πιο δύσκολες προκλήσεις τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία;

Αφήνοντας πίσω ένα ιδιαίτερα μεταβαλλόμενο 2023 είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το 2024 δυστυχώς όχι με του καλυτέρους οιωνούς. Μεγάλες προκλήσεις θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το 2024 όπως το ασταθές οικονομικό περιβάλλον με την συνεχιζόμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, των υψηλών επιτοκίων αλλά και τον μεταβαλλόμενων και απρόβλεπτων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Δυστυχώς όλοι οι πιο πάνω εξωγενείς παράγοντες επιδρούν άκρως αρνητικά κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή στο 98% του κυπριακού επιχειρείν.

Ίσως για το 2024 θα πρέπει ως εταιρείες να περιορίσουμε τις μεγάλες αναπτύξεις και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση των υφιστάμενων και κυρίως στην αποδοτικότερη εκπαίδευση του προσωπικού, την ελεγχόμενη ανάπτυξη της τεχνολογίας, της παραγωγής και κατ’ επέκταση των αποθεμάτων.

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά»

Ποια εκτιμάτε θα είναι η πορεία του τομέα που δραστηριοποιήστε το 2024;
Στην απέναντι όχθη του ποταμού σε τέτοιες συνθήκες υπάρχουν πάντοτε οι ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες είτε είναι για νέους είτε υφιστάμενους επιχειρηματίες μπορούν ίσως και πιο εύκολα αλλά μεθοδικά και στοχευμένα να αναπτύξουν νέες προκλήσεις για την οικονομία.

Για την ιδιαίτερή μας πατρίδα πιστεύω οτιδήποτε μπορεί να αναπτυχθεί πέραν του μετρίου επιπέδου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας. Σίγουρα η επιτυχία αυτή χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό και κυρίως καινοτομία στη παραγωγή, χωρίς μεσάζοντες είτε σε προϊόντα είτε σε υπηρεσίες.

Σε μια Κύπρο, όπου το 67% των νέων μας έχει ανώτερου επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις σε συνδυασμό με εμπείρους υφιστάμενους επιχειρηματίες μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.

Φέρνει την αλλαγή με εργαλεία AI

Ποια είναι τα πλάνα/στρατηγική του οργανισμού σας για το 2024; Να αναμένουμε νέα προϊόντα/υπηρεσίες/αναπτύξεις και περαιτέρω εδραίωσή σας στην αγορά; Θα είναι χρονιά ανάπτυξης/επέκτασης ή διατήρησης της υφιστάμενης θέσης σας στην αγορά; Μπορείτε να μας αποκαλύψετε συγκεκριμένα κάποια από τα σχέδια σας;
Στον επαγγελματικό τομέα της OJO είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το 2024 με πληθώρα νέων προϊόντων, αλλά και τεχνολογίες προερχόμενες από την πολυετή πείρα μας στα γυαλιά ηλίου και οπτικά.

Ιδιαίτερη ανάπτυξη θα έχουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.ojosunglasses.com σε συνεργασία με εξειδικευμένες του τομέα εταιρείες. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε επίσης την αλλαγή στο διαδικτυακό τομέα χρησιμοποιώντας εργαλεία AI.

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Ενδιαφέρον και από DFC για συμμετοχή στη διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ
Πλήρες ναυτιλιακό κέντρο η Κύπρος-Τα κίνητρα και τα πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου
AstroBank: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Δάλι-Στα πλάνα η κάλυψη κι άλλων περιοχών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει ναυάγιο, υπάρχουν ευθύνες… Γιατί χρειάστηκε να παρέμβω για το τερματικό
«Pronomia»: Το νέο πρωτοποριακό σχέδιο επιβράβευσης με πολλαπλά ωφελήματα από την Τράπεζα Κύπρου
Από «ανιαροί» λογιστές, πάροχοι κορυφαίας συμβουλευτικής υποστήριξης-Η αλλαγή ρόλου, ταυτότητας και κατεύθυνσης
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Τα «απροσδόκητα κέρδη» των τραπεζών και μια προβληματική… εξίσωση από το ΑΚΕΛ