KEO: Ανεβασμένος τζίρος και κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση 16% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος της KEO Plc για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ο οποίος ανήλθε σε €31.692.000 σε σύγκριση με €27.407.000 την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς όπου οι αφίξεις τουριστών είχαν αισθητή αύξηση.

Το καθαρός κέρδος για την πρώτη εξαμηνία του 2023 διαμορφώθηκε στα €2.500.000 από €1.581.000 την αντίστοιχη περσινή περίοδο,, καταγράφοντας αύξηση πέραν του 58%.

Το μεικτό κέρδος του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε στα €10.379.000 σε σύγκριση με €8.530.000 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η αύξηση του μεικτού κέρδους οφείλεται κυρίως στη αύξηση του κύκλου εργασιών. Το περιθώριο μικτού κέρδους, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, ανήλθε σε 32,7% το 2023 έναντι 31,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η βελτίωση στο περιθώριο μικτού κέρδους οφείλεται στη αύξηση του όγκου παραγωγής και τις συνεπακόλουθες οικονομίες κλίμακας.

Σημειώνεται ότι το μεικτό κέρδος αποτελείται από τον κύκλο εργασιών του Συγκροτήματος μετά την αφαίρεση του κόστους πωλήσεων των πωληθέντων προϊόντων. Το περιθώριο μεικτού κέρδους αποτελεί το μεικτό κέρδος ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών. Το μεικτό κέρδος και το περιθώριο μεικτού κέρδους αποτελούν ένδειξη της απόδοσης των δραστηριοτήτων πριν από τα έξοδα πωλήσεων, διανομής και διαχείρισης.

Εξάλλου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 το Συγκρότημα παρουσίασε κέρδος από εργασίες €2.595.000 έναντι €1.162.000 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων από εργασίες του Συγκροτήματος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών.

Διευκρινίζεται ότι το κέρδος από εργασίες αποτελείται από τον κύκλο εργασιών του Συγκροτήματος μετά την αφαίρεση των καθαρών λειτουργικών εξόδων και δεν συμπεριλαμβάνει τα έσοδα από επενδύσεις και τα καθαρά χρηματοδοτικά έξοδα. Το κέρδος από εργασίες αποτελεί ένδειξη της απόδοσης των κύριων δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος πριν από τα έσοδα από επενδύσεις και τα χρηματοδοτικά έξοδα.

Νέος μέλος στο Δ.Σ.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟ plc σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε τον διορισμό του Χρίστου Παναγίδη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με άμεση ισχύ.

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου