Powered by

Νικηφόρος Παμπακάς: Οι νέες συναρπαστικές αφίξεις που έρχονται στη Μαρίνα Λεμεσού

Ως μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Μαρίνα Λεμεσού, χαρακτηρίζει το 2023 ο γενικός διευθυντής της, Νικηφόρος Παμπακάς, καθώς η κίνηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και συνεχίζει με αυξητική τάση, τόσο όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι, αλλά και σε ό,τι αφορά τις προσελεύσεις σκαφών αναψυχής.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Νικηφόρος Παμπακάς προτείνει ενέργειες που θα μπορούσε η Κύπρος να εφαρμόσει, ώστε να ενισχυθεί η ήδη αναπτυσσόμενη βιομηχανία σκαφών αναψυχής, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τις νέες εμπορικές αφίξεις που θα δούμε στη Μαρίνα Λεμεσού.

Limassol Marina 1

Όπως ανέφερε, σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του το MATTA Café, ενώ θα επιστρέψει ανανεωμένο το The Yacht Club. Επίσης, μέχρι τον Σεπτέμβρη, η εμπορική ζώνη της Μαρίνας Λεμεσού θα εμπλουτιστεί με αρωματοπωλείο και φαρμακείο.

Σχολιάζοντας γενικότερα τη ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου, καθώς βρίσκονται στα σκαριά και νέες υπερσύγχρονες μαρίνες, ο κ. Παμπακάς αναφέρει τους τρόπους που θα ενισχύσουν την προσπάθεια ανάδειξης της Κύπρου ως επιτυχημένου προορισμού ναυτιλίας.

«Είναι ζωτικής σημασίας, η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τώρα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στους κανονισμούς και νομοθεσίες που διέπουν την κατασκευή και λειτουργία παρόμοιων έργων, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία σκαφών αναψυχής», υπογραμμίζει.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πιο ελκυστικό και λειτουργικό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα παρέχονται διάφορα οικονομικά κίνητρα, όπως αφορολόγητα καύσιμα, κάτι το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Μαρίνας Λεμεσού στο InBusinessNews:

Σε ποια επίπεδα βρίσκεται σήμερα η κίνηση στη Μαρίνα Λεμεσού; Πώς ξεκίνησε η σεζόν και ποιες οι προβλέψεις σας για το πώς θα κινηθεί;

Η κίνηση στη Μαρίνα Λεμεσού το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά όπως και κάθε καλοκαίρι βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι το οποίο μας ικανοποιεί και χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γενικότερα, από την έναρξη της φετινής χρονιάς μέχρι και σήμερα παρατηρούμε μία σταθερή αυξητική τάση, τόσο από μεριάς επισκεπτών στο εμπορικό κομμάτι όσο και από τις προσελεύσεις σκαφών αναψυχής.

Έτσι λοιπόν, βρισκόμενοι στα μέσα του χρόνου, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το 2023 μία πολύ σημαντική χρονιά, μία χρονιά με επιτυχίες και διακρίσεις, και όπως όλα δείχνουν έτσι θα ολοκληρωθεί.

Σκάφη από Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Από ποιες αγορές αντλεί επισκέπτες η Μαρίνα Λεμεσού;

Σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή τα εστιατόρια και τα καταστήματα η κίνηση του τουρισμού δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί με βάση την εθνικότητα, διότι τόσο η γεωγραφική θέση όσο και η μοναδικότητα του έργου το καθιστούν ένα συναρπαστικό προορισμό για όποιον επισκέπτεται ή μένει μονιμά στο νησί.

Τώρα, όσο αφορά τα σκάφη αναψυχής, οι κάτοχοι θέσεων ελλιμενισμού προέρχονται κυρίως από τις γειτονικές χώρες όπως είναι το Ισραήλ, ο Λίβανος, και η Ελλάδα, ενώ αρκετά σκάφη και superyachts έχουν φτάσει στο νησί μας το τελευταίο διάστημα, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, όπως είναι η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μέση Ανατολή.

Limassol Marina 2

Νέες αφίξεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία

Πώς κινείται η εμπορική ζώνη της Μαρίνας Λεμεσού; Να αναμένουμε κάποια νέα άφιξη;

Η εμπορική ζώνη του έργου, όπως έχω προαναφέρει, κινείται με αρκετά έντονους ρυθμούς προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι πλημμυρίζουν τη Μαρίνα με μία πανέμορφη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα εννέα χρόνια παρουσίας και λειτουργίας της εμπορικής ζώνης του έργου, μας έχουν αποδείξει πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στην επιτυχία.

Έτσι λοιπόν, φέτος κάναμε μία πολύ όμορφη αρχή με το άνοιγμα του Paradox Museum Limassol, ενώ τους επόμενους μήνες έρχονται νέες συναρπαστικές αφίξεις από νέα εστιατόρια αλλά και καταστήματα, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη μοναδική lifestyle εμπειρία πάνω στη θάλασσα που μόνο η Μαρίνα Λεμεσού προσφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, το MATA Café, μια νέα ιδιαίτερη καφετέρια, με μία ξεχωριστή φιλοσοφία και κορεάτικες γεύσεις θα ανοίξει τις πόρτες στον κόσμο πολύ σύντομα, ενώ το κομψό και συνάμα ατμοσφαιρικό resto/bar The Yacht Club επιστρέφει ανανεωμένο υπό νέα διεύθυνση.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τις πιο διάσημες επωνυμίες αρωμάτων και καλλυντικών αποκλειστικά στα ολοκαίνουργια αρωματοπωλείο και φαρμακείο που μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν στη Μαρίνα Λεμεσού.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί, η νέα καινοτομία αλλαγής της χρήσης του συστήματος πληρωμής στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με χρήση τελευταίας τεχνολογίας και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Οι επισκέπτες επωφελούνται από ταχύτερη είσοδο και έξοδο, χωρίς τη χρήση εισιτηρίων και χωρίς οποιαδήποτε αναμονή στην ουρά για την πληρωμή.

Ενισχύεται η Κύπρος ως επιτυχημένος ναυτικός τουρισμός

Σε ποιες ενέργειας θα μπορούσε να προβεί η Κύπρος για περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού;

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου αποτελεί πλέον γεγονός. Η επιτυχημένη παρουσία της Μαρίνας Λεμεσού αλλά και η δημιουργία νέων υπερσύγχρονων μαρίνων, θα επιταχύνει την άνοδο της Κύπρου ως επιθυμητού και επιτυχημένου προορισμού ναυτιλίας, κάτι το οποίο είναι προς όφελος όχι μόνο των μαρίνων και της βιομηχανίας υπηρεσιών υποστήριξης της θάλασσας αλλά και στο σύνολό της ευρύτερης οικονομίας.

Για αυτό και είναι ζωτικής σημασίας, η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τώρα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στους κανονισμούς και νομοθεσίες που διέπουν την κατασκευή και λειτουργία παρόμοιων έργων, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία σκαφών αναψυχής.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη του κλάδου, είναι η συνεργασία των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών με τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου, έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι η Κύπρος μπορεί να ανταγωνιστεί έμπρακτα τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πιο ελκυστικό και λειτουργικό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα παρέχονται διάφορα οικονομικά κίνητρα, όπως αφορολόγητα καύσιμα, κάτι το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εφαρμόζοντας όλα αυτά, και σε συνδυασμό με όλα τα αξιοθέατα του νησιού και την εκτεταμένη περίοδο καλοκαιριού όπου μπορούν να γίνονται κρουαζιέρες, η Κύπρος έχει την ευκαιρία, και μπορεί να γίνει, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον παγκόσμιο χάρτη των σκαφών αναψυχής, επιφέροντας σημαντικά οφέλη στην οικονομία του τόπου μας και όχι μόνο.

Δειτε Επισης

Ocean Basket: Νέο εστιατόριο-ναυαρχίδα στο ιστορικό λιμανάκι της Πάφου
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι
Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025