Powered by

Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι

Με την ανάπτυξη νέων προορισμών αλλά και νέων προϊόντων με μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και προς χώρες του Κόλπου, Ινδία και Αφρική η Aegean Airlinesγιορτάζει τα 25 γενέθλιά της.

Ο νέος τύπος αεροσκάφους στον οποίο επενδύει η εταιρεία θα κάνει πτήσεις μακράς διάρκειας πάνω από πεντέμιση ώρες, θα έχει μικρότερο capacity, υπηρεσίες business και θα προσφέρει δορυφορικό ίντερνετ.

Όπως ανακοίνωσε από το Ντουμπάι ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines Δ. Γερογιάννης (φωτ.), οι μακρινές πτήσεις προς Ινδία και Κόλπο είναι προορισμοί που έχουν ζήτηση και αντέχουν: «Είδαμε την ανάγκη και είδαμε ότι μπορούμε να πάμε με ένα νέο προϊόν που δείχνει δυνατότητες να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια».

Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2026 όταν θα αρχίσουν να παραδίδονται τα τέσσερα νέα αεροσκάφη.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και μέσα στο 2024 όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί τόσο η εκπαιδευτική μονάδα που έχει ξεκινήσει από το 2023, όσο και η μετακόμιση της τεχνικής βάσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Είμαστε κοντά στο εγκαινιάσουμε το νέο κτίριο στο Ελ. Βενιζέλος από κτίριο το 57 στο 56, μια σημαντικότατη επένδυση που θα φέρει αξία στην εταιρεία, αλλά και στην Ελλάδα. Το νέο κτίριο στο ΔΑΑ, είναι ένα σύστημα αποθηκών που όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι από την τάξη και την οργάνωση των logistics, ενώ θα έχει και νέα γραφεία που ολοκληρώνονται τον άλλο μήνα», διευκρίνισε ο κ. Γερογιάννης ο οποίος είπε ότι ήδη έχει εξυπηρετήσει τη βαριά συντήρηση αεροσκαφών τρίτων εταιρειών.

«Αν δεν υπήρχε το όραμα του Θ. Βασιλάκη και η επιμονή του δεν θα έφτανε η εταιρεία εδώ που είναι σήμερα. Σημαντική συνεισφορά είχαν σε αυτό και οι μέτοχοι της εταιρείας, ειδικά την πρώτη τετραετία. Η ανθρωπιά είναι αυτή που μας έφερε εδώ», είπε ο κ. Γερογιάννης.

«Ανταγωνιζόμαστε μεγάλες εταιρείες. Μόνο στην Αθήνα έχουν ανταγωνιστές 50 με 60 εταιρείες.Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό δεν τον φοβόμαστε. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ έτσι. Αυτό που κοιτάμε εδώ και αρκετά χρόνια είναι η επόμενη μέρα», είπε.

Μάλιστα ανέφερε: «Κάνουμε λελογισμένες κινήσεις και αυτό εξασφαλίσει την υγιή μας ανάπτυξη. Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του νέου κέντρου εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων, έχοντας ήδη εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 4 simulators που εκπαιδεύουν πληρώματα και άλλων εταιρειών».

Το 2024 η εταιρεία θα προσφέρει 19,5 εκατ. θέσεις σε 47 χώρες, 155 προορισμούς με ίδιο ποσοστό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το φετινό καλοκαίρι η εταιρεία θα προσφέρει 13,4 εκατ. θέσεις, μια αύξηση της τάξεως του 6%.

Τον Απρίλη και τον Μάιο η αύξηση χωρητικότητα έφτασε το 15% και προήλθε από Σεράγεβο, Παλερμο, Βίλνιους. Αναφερόμενος ο κ. Γερογιάννης στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δυναμώνουν» το αεροδρόμιο φτάνοντας τους 20 προορισμούς διατηρώντας, όπως και στο ΔΑΑ, τον χειμώνα και θερινούς προορισμούς.

Από την πλευρά της η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια διευθύντρια εμπορικής πολιτικής και δικτύου της Aegean υποστήριξε ότι η εταιρεία διένυσε έναν καλό χειμώνα με αύξηση θέσεων 6% και μέση πληρότητα 81%. Η αύξηση στην επιβατική κίνηση του εξωτερικού έφτασε το 15% ενώ η μέση πληρότητα το 81%.

Όπως τόνισε οι πτήσεις για Μπιλμπάο, Τάλλιν και Τσισναου συνεχίστηκαν και το χειμώνα με πληρότητα 80%. Αναφερόμενη στον Μάιο, τον χαρακτήρισε έναν πολύ καλό μήνα καθώς περιλάμβανε και το ορθόδοξο Πάσχα, ενώ αποκάλυψε ότι το Μαρόκο ήταν ο νούμερο ένα προορισμός με πληρότητα 100%.

Όσον αφορά το καλοκαιρινό πρόγραμμα επεσήμανε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση που φτάνει στο επίπεδο του 2019. Για να ενισχύσει αυτή την πορεία η Aegean προχώρησε χθες σε προσφορά για οικογένειες με δωρεάν την μεταφορά μωρών και έκπτωση 60% για την μεταφορά παιδιών έως 13 ετών.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ράσογλου διευθυντής δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών τόνισε ότι η εταιρεία αναπτύσσεται προς Δυτική Ευρώπη και νέες αγορές προς την Ανατολή.

«Το 2024 είναι μια χρονιά που το υπάρχον δίκτυο μεγαλώνει. Επενδύουμε σε υφιστάμενα δρομολόγια αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνουμε με νέους προορισμούς και αγορές που δείχνου καινούργια δυναμική όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία και κάνουμε συνεργασίες με την Emirates» είπε και πρόσθεσε ότι 2024 η εταιρεία θα προσφέρει 19,5 εκατ. θέσεις και θα επιχειρεί σε 47 χώρες και 155 προορισμούς. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα προσφέρει 13,4 εκατ. θέσεις, αύξηση 6% που παρατηρείται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

«Αγορές που επενδύουμε είναι η Κύπρος, η Τουρκία, η Ιταλία και περιοχή Σιβηρικής Χερσονήσου», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Με πληρότητα στο 85% τα αεροσκάφη που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο-Αυξημένος ο δείκτης αυτό το διάστημα
Καπνός χωρίς φωτιά... Κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο λόγω των πυρκαγιών
Σειρά συναντήσεων Κουμή στην Ιορδανία-Προτείνει νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας η Κύπρος
City of Dreams Mediterranean: To εμβληματικό Jeep® Wrangler Sahara το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού Jeep® Journey
Όχι στην Περνέρα το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων-Έκκληση από τους διευθυντές ξενοδοχείων στην κυβέρνηση
Ευκαιρία να... σκοράρουν-Μπαρ και παμπ ετοιμάζονται να κάνουν παιχνίδι με φόντο το Euro 2024
Bean Bar: Τριλογία ολόφρεσκων χυμών για δροσιά το καλοκαίρι
Ένα νέο concept στην καρδιά της Λευκωσίας... Το «Boba Island» στην Λήδρας
Wizz Air: Αυξάνει πτήσεις από και προς Λάρνακα για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο
Έσοδα από τον τουρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 23 χρόνων