Powered by

Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair μπορεί να παραμείνουν σταθερές έως ελαφρώς υψηλότερες, στην περίοδο ταξιδιωτικής αιχμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, ενώ είναι πιθανόν να πρέπει να κάνει εκπτώσεις στους ναύλους για να τονώσει τις κρατήσεις.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (20/05/24) ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι σε θέση να παράσχει προβλέψεις για το οικονομικό της έτος, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024.

Παρόλα αυτά, δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας σε ταξίδια μικρών αποστάσεων εντός της Ευρώπης, η ζήτηση κινείται θετικά, σύμφωνα με την Ryanair.

«Φαίνεται κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι οι ναύλοι δεν έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή, δεδομένου του πού βρίσκεται η χωρητικότητα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Neil Sorahan, σε συνέντευξή του.

Ιστορικό ρεκόρ κερδών στα 1,9 δις ευρώ

Τα καλύτερα ετήσια κέρδη της ιστορίας της, καθώς η αύξηση των επιβατών και των ναύλων αντιστάθμισε το σημαντικά υψηλότερο λειτουργικό κόστος, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μετά από φόρους για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν κατά 34% σε 1,92 δις ευρώ και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση στα 13,44 δισ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε 184 εκατομμύρια επιβάτες, 23% περισσότερους από ό,τι πριν από την πανδημία του Covid.

Στην αύξηση των επιβατών συνέβαλε και το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών έπεσε φέτος στα τέλη Μαρτίου.

Οι υψηλότεροι αριθμοί επιβατικής κίνησης και η αύξηση των ναύλων βοήθησαν τη Ryanair να ξεπεράσει την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους κατά 24% σε ετήσια βάση καθώς ο λογαριασμός των καυσίμων των αεροσκαφών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 32%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair ανέφερε ότι η επαναγορά μετοχών αντανακλά έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό.

«Οι προτεραιότητές μας ήταν πολύ μεγάλες: αποκατάσταση των αμοιβών των ανθρώπων μας μετά την Covid, αύξηση των μισθών, αποπληρωμή του χρέους. Και έχουμε αποπληρώσει τα ομόλογα, είχαμε 1,4 δις σε μετρητά στο τέλος του περασμένου έτους και γι’ αυτό το διοικητικό συμβούλιο έχει τώρα την αυτοπεποίθηση, πέρα από το πρόγραμμα τακτικού μερίσματος, να επιστρέψει τα 700 εκατομμύρια στους μετόχους», είπε.

Δειτε Επισης

Με πληρότητα στο 85% τα αεροσκάφη που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο-Αυξημένος ο δείκτης αυτό το διάστημα
Καπνός χωρίς φωτιά... Κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο λόγω των πυρκαγιών
Σειρά συναντήσεων Κουμή στην Ιορδανία-Προτείνει νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας η Κύπρος
City of Dreams Mediterranean: To εμβληματικό Jeep® Wrangler Sahara το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού Jeep® Journey
Όχι στην Περνέρα το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων-Έκκληση από τους διευθυντές ξενοδοχείων στην κυβέρνηση
Ευκαιρία να... σκοράρουν-Μπαρ και παμπ ετοιμάζονται να κάνουν παιχνίδι με φόντο το Euro 2024
Bean Bar: Τριλογία ολόφρεσκων χυμών για δροσιά το καλοκαίρι
Ένα νέο concept στην καρδιά της Λευκωσίας... Το «Boba Island» στην Λήδρας
Wizz Air: Αυξάνει πτήσεις από και προς Λάρνακα για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο
Έσοδα από τον τουρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 23 χρόνων