Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για πρόληψη θανατηφόρων ατυχημάτων και πνιγμών στη θάλασσα

Οι δράσεις του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports, ο οποίος έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό, τα υδάτινα σπορ και τις δραστηριότητες αναψυχής με κύρια έμφαση την πρόληψη των πνιγμών παρουσιάστηκαν χθες, 18 Ιουλίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Υφυπουργό παρά τω Προέδρο κα. Ειρήνη Πική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υγείας, Υφυπουργείου Ναυτιλίας του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Safe Water Sports κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που ο Οργανισμός (χωρίς κόστος για την κοινωνία και τη πολιτεία) υλοποιεί στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από πλευράς του Οργανισμού στις ακόλουθες πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να υιοθετήσει και η Κύπρος, όπως, μεταξύ άλλων, είναι:

  • το Πληροφοριακό Σύστημα ελέγχων και επιθεωρήσεων που έχει δημιουργήσει και προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα (Ελλάδα) και στην Λιμενική Αστυνομία (Κύπρος) ο Οργανισμός με βάση το υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας με την Λιμενική Αστυνομία της Κύπρου (2018)
  • το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων για την καταγραφή και στατιστκή επεξεργασία των πνιγμών, των θανάσιμων ατυχημάτων και τραυματισμών που συμβαίνουν στο υδάτινο περιβάλλον.
  • το νομοθετικό πλαίσιο και οι κανονισμοί σε θέματα ασφάλειας στους οποίους έχει συμβάλει ο Οργανισμός
  • το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει για τα νηπιαγωγεία,, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, σχετική έγκριση του οποίου έχει δοθεί και από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου (2019) για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
  • το Πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για τα κολυμβητήρια και τα σχολεία που στοχεύει στην βελτίωση της κολυμβητικής δεξιότητας των παιδιών και των νέων,
  • την εφαρμογή Safe Water Sports app,
  • ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια των πολιτών 3ης ηλικίας
  • άλλες ενημερωτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα με με στόχο την ασφάλεια στο νερό.

Η σύσκεψη αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Κυβέρνησης για τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών στο υδάτινο περιβάλλον, με την υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών, με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στις θάλασσες της Κύπρου

Δειτε Επισης

Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Στην Πολωνία για επαφές ο Κώστας Κουμής
Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ
Νιώστε τη χαρά των γιορτών στο City of Dreams Mediterranenan
Έρευνα Παν. Λευκωσίας για αερισμό των καμπινών κρουαζιερόπλοιων: Πώς ελαχιστοποιείται η εξάπλωση ιών
EasyJet: Τα πρώτα ετήσια κέρδη μετά την πανδημία
Το καλό κρασί συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Annabelle
Η ΕΤΑΠ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό
Πάνε για ιστορικό υψηλό τα έσοδα από τον τουρισμό-Ίσως και να ξεπεράσουν τα €3 δισεκατομμύρια
Χριστουγεννιάτικες γεύσεις από το Bean Bar