Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)

Για ακόμη μια φορά, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσίασε τα IN Business Awards. Ο θεσμός που αναδεικνύει τους άριστους μεταξύ των αρίστων του κυπριακού επιχειρείν, πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά, την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

«Το επιχειρείν είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, πίσω από αυτό είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον τόπο», δήλωσε στην κάμερα του IN Business TV o CEO και πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, κατά την διάρκεια της λαμπερής τελετής.

Την ίδια ώρα, ο Δρ. Χατζηκυπριανού υπέδειξε ότι η Κύπρος έχει τεράστιες προοπτικές και βασίζεται στο επιχειρείν, τονίζοντας ότι χωρίς την επιχειρηματικότητα δεν θα μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας.

Δείτε τι δήλωσε ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού στο IN Business TV, κατά τη διάρκεια των 15ων IN Business Awards:

Εξάλλου, μιλώντας από το βήμα των 15ων IN Business Awards, ο Δρ. Χατζηκυπριανού χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να παρουσιάζει τα βραβεία.

«Συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια μαζί με την IMH γιατί η αριστεία, η ποιότητα και η καινοτομία που θα βραβευθούν απόψε αποτελούν βασικά συστατικά όχι μόνο της στρατηγικής, αλλά και της κουλτούρας του Πανεπιστημίου μας», υπέδειξε.

Κατά την ομιλία του, ο Δρ. Χατζηκυρπιανού εξήρε την σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, σημειώνοντας ότι είναι το κλειδί για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της οικονομίας.

Σε σχέση με τις ευκαιρίες, αναφέρθηκε στα 127 δις ευρώ που προορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

«Θέλω να αναφερθώ σε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά μας. Πρόκειται για τα 127 δις ευρώ που προορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Όλοι μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου», υπογράμμισε.

Ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον προέτρεψε όπως η Κύπρος στοχεύσει στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης στον τομέα της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δραστική αύξηση των τεχνολογικών επενδύσεων από τις επιχειρήσεις, αλλά και στοχευμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις από το κράτος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Θα μου επιτρέψετε, Κύριε Πρόεδρε, σε αυτή την συνάντησή σας με τον επιχειρηματικό κόσμο, και έχοντας μπροστά μας τον πενταετή ορίζοντα της διακυβέρνησής σας, να σας προτρέψω να στοχεύσουμε στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης στον τομέα της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει δραστική αύξηση των τεχνολογικών επενδύσεων από τις επιχειρήσεις αλλά και στοχευμένα κίνητρα από το κράτος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Δρ. Χατζηκυπριανού εξέφρασε την ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να συμβάλει στην προσπάθεια της πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ανάμεσα σε άλλα, το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και έχει δημιουργήσει το Future Skills Hub για επανεκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού της Κύπρου.

Σε ειδική αναφορά προέβη για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Φρανκφούρτη, που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό παράρτημα κυπριακού Πανεπιστημίου στο εξωτερικό και, μάλιστα, στην καρδιά της Ευρώπης.

«Είναι ακόμα μία ισχυρή ένδειξη για το υψηλό πρόσημο αξιοπιστίας και διεθνούς αποδοχής που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και για τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας», σημείωσε ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δρος Χριστόφορου Χατζηκυπριανού στα 15α IN Business Awards:

15α ΙN Βusiness Awards παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Xρυσός χορηγός η Ecommbx.
  • Αργυρoί Χορηγοί Σκλαβενιτης και Glenfiddich.
  • Μedia Sponsor Alpha Κύπρου.
  • Οργανωτές ΙΜΗ και περιοδικό IΝ Business.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών