Φ. Χατζηζαχαρία: Οικοδομούμε ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος

Στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου ψηφιακού Κράτους και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ικανή να προσαρμόζεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και να συμβάλει μέσω της δικής της εξέλιξης, στη συλλογική εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε την Πέμπτη, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση για το πως οι δημόσιοι λειτουργοί μπορούν, μαζί με την τεχνολογία, να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στη Λευκωσία από την Ernst & Young Κύπρου (ΕΥ), και τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, μεταξύ άλλων, έλαβε μέρος σε συζήτηση για διάφορα θέματα σχετικά με τις ψηφιακές ικανότητες που πρέπει να αναπτυχθούν στη δημόσια υπηρεσία και τις αλλαγές που χρειάζεται να επέλθουν για μια επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση.  

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η νεότερη γενιά και συγκεκριμένα η γενιά Ζ (άτομα που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1997 και 2012), δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργοδοτηθούν στη δημόσια υπηρεσία, ενώ μετά και την πανδημία, αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι επαναξιολογούν τις προτεραιότητές τους λόγω αδυναμίας ευελιξίας του τρόπου εργασίας τους, και επειδή επιζητούν ένα σκοπό για να εργάζονται σε μια δημόσια υπηρεσία, με αποτέλεσμα 30% να δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την εργοδότησή τους στους επομένους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό είναι 38% ανάμεσα σε άτομα της γενιάς Ζ.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηζαχαρία, είπε ότι, ο εκσυγχρονισμός του Κράτους μέσα από την αξιοποίηση του ανθρωπίνου κεφαλαίου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιτυχία κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, σημείωσε, είναι ζήτημα «καίριας» σημασίας.

Ευχαρίστησε την ΕΥ Κύπρου για την πρωτοβουλία και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μέσα από παραγωγικό διάλογο, τη συνεργασία και την αξιοποίηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «μπορούμε μαζί να επιφέρουμε πραγματική αλλαγή, να διαμορφώσουμε ένα νέο, πιο  παραγωγικό και πιο αποδοτικό επιχειρησιακό μοντέλο για την κρατική μηχανή, με κοινό παρονομαστή την τεχνολογία, το οποίο θα οδηγήσει αδιαμφισβήτητα, σε σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων αλλά και καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού της δημόσιας υπηρεσίας».

Προτεραιότητά τους ως Υφυπουργείο, είπε, δεν είναι απλά η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά η προώθηση ανρθωποκεντρικών και βιώσιμων ψηφιακών πολιτικών που να ενδυναμώνουν και να εξυπηρετούν τους πολίτες. «Θέτουμε τη χώρα σε δυναμική τροχιά εκσυγχρονισμού, συμβαδίζουμε με τις παγκόσμιες τάσεις και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, και θέτουμε γερά θεμέλια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και της ποιότητα εξυπηρέτησης προς τους πολίτες και επιχειρήσεις», είπε.

Σημείωσε ότι κτίζουν ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές, αναβαθμίζονται οι τηλεπικοινωνίες, και παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες απλές, και εύχρηστες, «επενδύοντας παράλληλα στη ψηφιακή ικανότητα των ανθρώπων μας αλλά και του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας και της αγορά εργασίας».

Ο Υφυπουργός είπε ότι, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και χρηματοδοτικές ευκαιρίες όπως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «οικοδομούμε ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ικανή να προσαρμόζεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και να συμβάλει μέσω της δικής της εξέλιξης, στη συλλογική εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η γνώση και η κατάρτιση των δημοσίων λειτουργιών σε ψηφιακά θέματα και εξειδικευμένα αντικείμενα μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη με την οποία συλλογικά θα επιτευχθεί η «μεγάλη αλλαγή», που συντελείται σήμερα σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης, και όχι μόνο.

«Για τον σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, ένα ολιστικό πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο έχει αγκαλιαστεί από ολόκληρη τη δημόσια υπηρεσία», είπε.

Έρευνα ΕΥ για ψηφιακές δεξιότητες στη ΔΥ

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον Επικεφαλής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Κύπρου, Παναγιώτης Θρασυβούλου, τα αποτελέσματα ερευνών που διεξήχθησαν από την ΕΥ παγκοσμίως όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες στη δημόσια υπηρεσία και τις προσδοκίες των πολιτών από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από το κράτος.

Σημείωσε ότι η ΕΥ δραστηριοποιείται παγκοσμίως ως σύμβουλοι κυβερνήσεων και έχουν γίνει πολλές μελέτες για τέτοια θέματα, αλλά επικεντρώθηκαν σε δύο, που είναι πιο σχετικές όσον αφορά την Κύπρο, και από τις οποίες, προκύπτουν πέντε μεγάλες τάσεις που οδηγούν το μέλλον και επηρεάζουν την πιθανότητα επιτυχούς μετασχηματισμού ενός κράτους.

Αυτές είναι, αλλαγή στις προσδοκίες των εργαζομένων και των πολιτών γρηγορότερα από ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν, ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογίας και εισαγωγή νέων τεχνολογιών, η ανάγκη επανακατάρτισης υπαλλήλων της δημόσιας υπηρεσίας, αλλαγές στη στάση ζωής των εργαζομένων και η ανάγκη τους να έχουν ένα σκοπό και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και ανάγκη ενός πιο ευέλικτου μοντέλου εργασίας.

Ανέφερε ότι το 40% των κύριων δεξιοτήτων που απαιτούνται για να διεκπεραιώσει κάποιος την εργασία του θα αλλάξει στα επόμενα πέντε χρόνια και οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι ανά το παγκόσμιο θα χρειαστούν πέραν των τριών μηνών επανακατάρτισης. Οι κύριες δεξιότητες για το μέλλον, ανέφερε, είναι ανάλυση δεδομένων, υπολογιστικό νέφος (cloud), διαδίκτυο των πραγμάτων, και τεχνητή νοημοσύνη.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε στις εισηγήσεις τους, ότι δεν είναι μόνο η ανάγκη επανακατάρτισης αλλά και η έλλειψη προγραμματισμού για ανθρώπινους πόρους και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός, όπως ποιες δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις θα χρειάζονται και στο μέλλον, και ανάγκη για ηγεσία και κουλτούρα.

Για το θέμα της ηγεσίας και κουλτούρας, προτείνουν να οριστούν εξειδικευμένοι ηγέτες σε υπηρεσίες για αυτόν τον μετασχηματισμό, και η ηγεσία να έχει δεξιότητες για προώθηση αυτής της αλλαγής, και να ενθαρρυνθεί ο πειραματισμός και η καινοτομία, ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν ψηφιακές ακαδημίες όπως έκαναν και άλλες χώρες, για εκπαίδευση δημόσιων υπαλλήλων, και για το κράτος να επενδύσει σε διαγνωστικά εργαλεία μέτρησης των ελλείψεων του προσωπικού, αναφέροντας και την ανάγκη, μεταξύ άλλων, να δοθούν ευκαιρίες για δουλειά σε υβριδικό περιβάλλον, να προωθηθεί ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των υπαλλήλων, και αλλαγής τρόπου διαχείρισης της απόδοσης σε υβριδικό περιβάλλον εργασίας.

«Στοίχημα» ο συνδυασμός τεχνολογικής αναβάθμισης, ψηφιακών δεξιοτήτων, με μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

Στη συζήτηση που ακολούθησε, με συντονιστές τον Γιώργο Τζιωρτζή, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ και τον κ. Θρασυβούλου, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, είπε ότι μελέτες σαν και αυτές είναι χρήσιμες ενώ είναι σημαντικό να προσαρμόζονται στα κυπριακά δεδομένα καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από άλλες χώρες.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πάρα πολύ ικανοί δημόσιοι λειτουργοί και θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, αλλά οι διαδικασίες και η τεχνολογία που υπάρχει δεν τους βοηθούν να εξυπηρετήσουν τον σκοπό που θέλουν να εξυπηρετήσουν, σημειώνοντας ότι στη δημόσια υπηρεσία υπάρχουν πολύ απαρχαιωμένα συστήματα και διαδικασίες που δεν αφήνουν το προσωπικό να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Είπε ότι η σύσταση, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ήταν πολύ μεγάλο βήμα, και αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας της οποίας η εφαρμογή, είπε, θα αρχίσει ουσιαστικά από τις αρχές του 2024.

«Αν καταφέρουμε, και είναι στοίχημα αυτό για τη νέα διακυβέρνηση, να συνδυάσουμε σωστά τις δυνατότητες που μας δίνει η δημιουργία του Υφυπουργείου, της τεχνολογικής αναβάθμισης, και της κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες και όχι μόνο, μαζί με την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τις καινοτομίες που έρχονται με αυτή, μπορούμε να βελτιώσουμε πάρα πολύ το πως λειτουργεί η δημόσια υπηρεσία, πως να την εκσυγχρονίζουμε, πως να προσελκύσουμε καλύτερα τη νέα γενιά», η οποία, όπως είπε, δεν ενδιαφέρεται να εργοδοτηθεί στη δημόσια υπηρεσία.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει, πρόσθεσε, γιατί η ηλικία των δημόσιων υπαλλήλων μεγαλώνει και είναι σημαντικό να μπουν νέα άτομα με νέες δεξιότητες.

Για το θέμα υλοποίησης πολιτικών και αποφάσεων, η κ. Πική αναφέρθηκε και στη σημασία της τεχνολογίας για την παρακολούθηση υλοποίησης των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Είπε, ότι, στόχος είναι να συσταθεί μια γραμματεία συντονισμού του Κυβερνητικού έργου για καλύτερο συντονισμό πολιτικών και να παρακολουθείται και η υλοποίησή τους.

Σε ερώτηση του κ. Τζιωρτζή για το θέμα μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών, το οποίο είπε, θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό και είναι κάτι που πρέπει να γίνει, γιατί δίνει και τον σκοπό σε κάποια άτομα όσον αφορά στην εργασία τους, η κ. Πική είπε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός για μετακίνηση του προσωπικού μέσω αποσπάσεων, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών τους δεν το επιτρέπουν, σημειώνοντας ότι πρέπει να μπορούν οι υπάλληλοι να μετακινούνται  πιο εύκολα για να μεταφέρεται το ταλέντο από μια υπηρεσία στην άλλη.

Για το θέμα της συμμετοχικής δημοκρατίας, η κ. Πική είπε ότι, στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας,  είναι να ακούσει τον κόσμο και το Υπουργικό Συμβούλιο να λαμβάνει υπόψη την άποψη του κόσμου στη λήψη αποφάσεων και στόχος είναι να δημιουργηθεί πλατφόρμα που να μπορεί το κοινό να υποβάλλει την άποψή του.

Είπε ακόμη, ότι δεν υπάρχουν δεξιότητες για να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να σχεδιάζουν έργα και να τα υλοποιούν (project management) σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει επένδυση σε αυτό τα επόμενα χρόνια.

Για το θέμα της κινητικότητας, η Μαρία Κλέανθους, Πρώτη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, είπε ότι υπάρχει αδυναμία λόγω της μικρής αριθμητικά δημόσιας υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι, όταν φεύγει ένας υπάλληλος από μια υπηρεσία, ο οποίος έχει κάποιες ικανότητες που δεν έχουν πολλοί στην υπηρεσία τους, με την μετακίνηση τους, δημιουργείται πρόβλημα.  

Για το ίδιο θέμα, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Στέλιος Χειμώνας, αναφέρθηκε σε ανάγκη σχεδιασμού ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, για να δουν που είναι οι ανάγκες, ποιες οι δεξιότητες, και να βρίσκουν το κατάλληλο άτομο βάση προτεραιότητας, αλλά να υπάρχει μηχανισμός να αναπληρώνεται το κενό που αφήνει ο υπάλληλος που πάει από μια υπηρεσία σε άλλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χειμώνας αναφέρθηκε στις δράσεις του Υφυπουργείου για το πως υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες οι οποίες αναφέρθηκαν στην παρουσίαση των μελετών, και πως εργάζονται για την εφαρμογή  μεθοδολογιών για απλές και κατανοητές για τους πολίτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι, σημαντικό είναι στην προσπάθεια για ψηφιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας, να είναι απαίτηση αν κάποιος κατέχει μια θέση, να μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτούμενες ικανότητες.

Για το θέμα της κυβερνοασφάλειας, είπε ότι έχουν ήδη σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για προστασία, αλλά και ανάκληση δεδομένων.

Η κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και στο θέμα τηλεργασίας, και ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περιλήφθηκε μεταρρύθμιση για ρύθμιση της τηλεργασίας και άλλων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, και έχουν να υλοποιήσουν δύο ορόσημα.

Το πρώτο, είναι λήψη απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο για ρύθμιση της τηλεργασίας στη βάση μελέτης που διενεργήθηκε από το Τμήμα τους σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Σημείωσε ότι σχετική πρόταση υλοποίησης αυτού του ορόσημου θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τις προσέχεις ημέρες.

Το δεύτερο ορόσημο, είπε, αφορά στην υλοποίηση της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σημείωσε  ότι εξετάστηκαν πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες χώρες και φαίνεται να επικρατεί το μοντέλο της μικτής τηλεργασίας, και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η δική τους προσέγγιση.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση