Εναρκτήρια ομιλία από την Υπ. Δικαιοσύνης στο 13ο Nicosia Economic Congress

Μεγάλες και πρωτοφανείς προκλήσεις αντιμετωπίζει το σύστημα της Δικαιοσύνης στην Κύπρο. Η προώθηση και ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων, όπως τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, το ισχυρό νομικό πλαίσιο που αφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου του οικογενειακού δικαίου, τα νομοσχέδια για την προστασία των γυναικών, αλλά και ευρύτερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμβάλλουν στην προώθηση ενός αποδοτικότερου και ταχύτερου συστήματος Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης είναι εξάλλου ένα αίτημα της κοινωνίας που θέτει υψηλά στις προτεραιότητές της, και αναμένει βελτίωση της κατάστασης και κυρίως, επίσπευση δικαστικών υποθέσεων.

Υπό το βάρος αυτό, η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου αναλαμβάνει έναν νευραλγικό πόστο με υψηλές από τον κόσμο απαιτήσεις. Σε εναρκτήρια ομιλία της κατά το 13ο Nicosia Economic Congress με θέμα «Αποδοτικότερη και ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης», η κα. Προκοπίου θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα και τις προτεραιότητές της, σχεδόν δύο μήνες από τον διορισμό της στην υπουργική θέση.

Η Υπουργός- ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974 και κατάγεται από την κατεχόμενη Ζώδια. Σπούδασε με υποτροφία στο University College London (UCL) και είναι κάτοχος πτυχίων Οικονομικών και Ιστορίας με άριστα, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics and Political Science (LSE). Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης Αναλυτή Πολιτικού Ρίσκου από την Teneo Intelligence (μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του political intelligence παγκοσμίως), ενώ, ταυτόχρονα, κατέχει το Executive Development Diploma (Mini MBA for Professionals) του CIIM, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ομίλου Λανίτη του οποίου διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος επί σειρά ετών.

Το 2015, με υποτροφία του European International Studies Association, εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα Θρησκείας και Πολιτικής στο Κέντρο Μακμίλλαν του Πανεπιστημίου Yale. Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εσωτερικής ασφάλειας και ενσωμάτωσης φύλου, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το International Crisis Group, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ένωση για τη Μεσόγειο και τον ΟΑΣΕ. Είναι, επίσης, πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κύπρο στον τομέα “Women, Business and the Law”.

Επιπρόσθετα, ανήκει στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών UN Senior Women Talent Pipeline με έδρα τη Νέα Υόρκη, όπως και στην ομάδα Global Women in Management της Exxon Mobil με έδρα την Ουάσιγκτον. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοισραηλινού Φόρουμ που ιδρύθηκε στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ και μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών.

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

Με τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και τις νέες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την αγορά, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και προοπτικές. Το τι άλλο απομένει να γίνει και πώς οι εξελίξεις αναμένεται να επιδράσουν στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής κοινότητας θα αναλυθεί στο πολυαναμενόμενο 13ο Nicosia Economic Congress, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Το κορυφαίο Συνέδριο, επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με σκοπό να καταστήσει σοφότερους τους πρωταγωνιστές της ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σήμερα, καθώς και για μελλοντικές εξελίξεις.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress.

Το Συνέδριο θα δώσει βήμα στο «Όραμα 2035», τη νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας, εστιάζοντας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της αγοράς εργασίας, ακόμη και της απονομής δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Πολυπεπίπεδο και με οριζόντια θεματολογία, το γεγονός θα καταπιαστεί, συνεπώς, με όλα τα βασικά καθώς και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή οικονομία.

Δράξτε της ευκαιρίας και δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε συζητήσεις αναφορικά με τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και τη προσαρμογή της Κύπρου, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
    • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσός Χορηγός: KPMG

Χορηγοί: Capacitor Partners, Harris Kyriakides, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

ΤΕΠΑΚ: Δωρεάν εκπαίδευση για όσους φροντίζουν άτομα με alzheimer και άλλα είδη άνοιας
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Έναρξη β’ κύκλου υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Στιγμές χαρές και συγκίνησης χάρισε σε χιλιάδες φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Coca-Cola
Τι προμηνύει το μέλλον της λογιστικής από τη σκοπιά γνωστών CEO
Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γιαντάο για το τερματικό στο Βασιλικό-Νέα «πυρά» από CPP
ΕΒΕ Λευκωσίας: Νέος γραμματέας-διευθυντής ο Ανδρέας Α. Αντωνιάδης
Η Purpose Communications ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου της Purpose Academy
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο 9ο Cyprus Professional Services Conference