SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού(ΕΠΑ) ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες RUCIO INVESTMENT S.A.R.L., ROCINANTE INVESTMENTS S.A.R.L. και GREY SQUIRREL SERVICES LTD, με κοινοποίηση τους προς την ΕΠΑ γνωστοποίησαν ότι πρόκειται να προβούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας SOFT ONE TECHNOLOGIES A.E.

Η RUCIO INVESTMENT S.A.R.L. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Λουξεμβούργου και δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά προϊόντων (εφαρμογών) και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις.

Η ROCINANTE INVESTMENTS S.A.R.L. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Λουξεμβούργου και δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά προϊόντων (εφαρμογών) και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις.

Η GREY SQUIRREL SERVICES LTD είναι εταιρεία συμμετοχών δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα διανομής λογισμικών και διανομής προϊόντων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας, καθώς και σε μπαταρίες, λαμπτήρες και οικιακές συσκευές.

Αποτελεί εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρείας της Olympia, μητρική εταιρεία του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Olympia.

Ο Όμιλος Olympia δραστηριοποιείται, μέσω των θυγατρικών του, στους τομείς του λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου, της ενέργειας, της διανομής, του λογισμικού και των εμπορικών ακινήτων (ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων).

Στόχος στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης αποτελεί η SOFT ONE TECHNOLOGIES A.E., εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής και στην αγορά προϊόντων (εφαρμογών) και υπηρεσιών λογισμικού για επιχειρήσεις.

  • Η SoftOne Technologies Α.Ε.

Η SoftOne Technologies Α.Ε. ιδρύθηκε το 2002 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων ERP, CRM, cloud υπηρεσιών, εφαρμογών enterprise mobility και λύσεων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, έχοντας λάβει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων για την καινοτομία και την ηγετική της θέση στην αγορά.

Με έδρα την Αθήνα, η SoftOne απασχολεί σήμερα περισσότερα από 300 διακεκριμένα στελέχη και αναπτύσσει σύγχρονες λύσεις μηχανογράφησης που υποστηρίζουν ιδανικά, τόσο τις ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσο και τις σύνθετες απαιτήσεις μεγαλύτερων εταιρειών.

Η SoftOne δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική και επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία), αριθμώντας ήδη ένα πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 32.000 επιχειρήσεις. Μέσα από το ισχυρό δίκτυο των 600 και πλέον εξειδικευμένων συνεργατών της, προσφέρει στους πελάτες της μία σειρά λύσεων λογισμικού, που ενσωματώνουν -σε μία ισχυρή πλατφόρμα- το σύνολο των επιχειρησιακών τους λειτουργιών.

Παρουσιάζοντας πρώτη το 2007, σύγχρονες υπηρεσίες μηχανογράφησης βάσει του διεθνούς μοντέλου SaaS (Software as Service), η SoftOne κατέχει σήμερα την ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά cloud ERP, με περισσότερες από 8,500 επιτυχημένες εγκαταστάσεις.

Σε επιβράβευση της επιτυχούς της δραστηριοποίησης, το 2016 η SoftOne έγινε μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, ενός εκ των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2019 έως το 2024, η SoftOne ολοκλήρωσε μία σειρά στρατηγικών επενδυτικών κινήσεων που περιλάμβαναν την εξαγορά των εταιρειών Unisoft, Prosvasis, Regate, IMPACT, cosmoONE, Global Sustain Technologies, Sunsoft και Twinsoft.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη SoftOne στην κορυφή της αγοράς του επιχειρηματικού λογισμικού ως ένας ισχυρός όμιλος εταιρειών.

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Η αναβάθμιση από S&P's αντανακλά και την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης
S&P's: Δημοσιονομικά που υπερτερούν, ενισχυμένο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Οι 1.573 θέσεις πρώτου διορισμού στο δημόσιο που πάνε με απόφαση Υπουργικού για αποπαγοποίηση στην Βουλή
ΑΔΜΗΕ: Συζητήσεις με Τρ. Κύπρου για χρηματοδότηση του Great Sea Interconnector-Τα σημαντικά βήματα σε εξέλιξη
Άγγιξε σχεδόν τα €600 εκ. το δημοσιονομικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση
Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για την τεχνητή νοημοσύνη-Ποιες εταιρείες επηρεάζονται και οι νομικοί κίνδυνοι