Ενσωματώνοντας το ESG στον κατασκευαστικό τομέα

Οι διαδικασίες του ESG έχουν γίνει πλέον όλο και πιο σημαντικές στον επιχειρηματικό κόσμο. Εταιρείες όπως η N.Psaras Construction πρωτοπορούν εφαρμόζοντας επιχειρηματικά μοντέλα που αντιμετωπίζουν αυτούς τους τρεις παράγοντες (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση). Η N.Psaras Construction εκτιμά την κοινότητα και το περιβάλλον, και αυτό αντικατοπτρίζεται από την προσέγγισή της στις επενδύσεις και την λειτουργικότητα της.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την N.Psaras Construction. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει αυστηρή πολιτική ανακύκλωσης στα γραφεία της και σε όλα τα εργοτάξια. Οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης φέρουν σαφή σήμανση και όλα τα μέλη του προσωπικού είναι καλά ενημερωμένα σχετικά με την πολιτική. Η εταιρεία είναι μέλος του Κ.Ο.Δ.Α, ένα συλλογικό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ευθυγραμμισμένος με τους ισχύοντες νόμους περί αποβλήτων. Η N.Psaras Construction υποστηρίζει επίσης το Cans for Kids από το 1996, ένα μη κυβερνητικό οργανισμό που ανακυκλώνει κουτιά αλουμινίου και με τα έσοδα του παρέχει ιατρικό εξοπλισμό για τους παιδικούς θαλάμους του Μακάριου Νοσοκομείου. Ακολουθώντας το όραμα και το πάθος των ιδρυτών για τη βοήθεια στην κοινωνία, η εταιρεία συνεχίζει σήμερα αυτήν την παράδοση, υποστηρίζοντας την κοινωνία και το περιβάλλον με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Η εταιρεία έχει επίσης πιστοποιηθεί από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης σχετικά με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001:2015). Επιπλέον, έχει εφαρμόσει πλάνο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στα κεντρικά της γραφεία και σε όλα τα γραφεία εργοταξίων της με σκοπό να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη ανακυκλώσιμη ενέργεια.

Η κοινωνική ευθύνη είναι επίσης βασικός παράγοντας για την Ν. Psaras Construction. Έχει αναγνωριστεί ως η πρώτη εργοληπτική εταιρεία με την πιστοποίηση ‘’Great Place to Work’’ για τις χρονιές 2020-2021 και 2021-2022. Αυτό το επίτευγμα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αφού ο χώρος των κατασκευών είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και σκληρές βιομηχανίες. Η εταιρεία εκτιμά την ευημερία των εργαζομένων της και παρέχει εκτεταμένα μέτρα όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία τους. Επιπρόσθετα, έχει πιστοποιηθεί από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης σχετικά με το σύστημα ασφάλειας και υγείας (ISO 45001:2018). Η N.Psaras Construction επίσης προωθεί γυναίκες στο εργατικό της δυναμικό, ενθαρρύνοντας τες να ενταχθούν και να αναπτυχθούν σε διάφορες θέσεις που κυμαίνονται από τη διοίκηση έως και το τεχνικό τμήμα. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων της σε σχέση με τους ρόλους τους στην εταιρεία, διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις τους στον τομέα εργασίας τους. Η εταιρεία είναι ένας πολυεθνικός οργανισμός που σέβεται τις αξίες και τα πιστεύω όλων των ατόμων ανεξαιρέτως χωρίς να ανέχεται διακρίσεις σε κανένα επίπεδο. Παρέχει επίσης ευκαιρίες σε άτομα που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα τους σε κέντρα αποτοξίνωσης και προγράμματα φυλακών χωρίς προκατάληψη. Η N.Psaras Construction έχει επίσης βραβευτεί με δύο βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού (Boussias HR Awards). ‘Eνα χρυσό βραβείο για την καλύτερη στρατηγική ποικιλομορφίας στο χώρο εργασίας και ένα χάλκινο βραβείο για την καλύτερη στρατηγική δέσμευσης εργαζομένων.

Η διακυβέρνηση είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την Ν. Psaras Construction. Η εταιρεία πάντα στοχεύει στο να παρέχει υψηλής ποιότητας έργα τα οποία να είναι και οικονομικά αποδοτικά τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τους πελάτες της. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης σχετικά με τα συστήματα ποιότητας της (ISO 9001:2015). Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αξίες και τη δέσμευσή της με έναν κώδικα δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνία ως σύνολο. Η N. Psaras Construction έχει πλέον εξελιχθεί αφού έχει εντάξει στους μετόχους μέλος το οποίο δεν ανήκει στην οικογένεια Ψαρά. Γεγονός που δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει να εξελίσσετε χωρίς αποκλεισμούς και να παρέχει προοπτικές για κάθε αποφασισμένο άτομο στην εταιρεία της πρόθυμο να κάνει τη διαφορά και να θέσει το ίδιο παράδειγμα για τις νέες γενιές που έρχονται.

Η εταιρεία αποτελεί πρωταρχικό παράδειγμα στον δύσκολο τομέα της για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι επιτυχείς και παράλληλα να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Δειτε Επισης

Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας