PwC Κύπρου: Περιβάλλον ανέλιξης και ευεξίας

Η PwC Κύπρου ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου της PwC, με παρουσία σε 155 χώρες και με 328.000 επαγγελματίες. Με ανθρώπινο δυναμικό πέραν των 1.100 ατόμων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, η PwC Κύπρου παρέχει υψηλής ποιότητας λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα πελατών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Για την εταιρεία αλλά και τις πρωτοποριακές ενέργειες, με τις οποίες δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, μας μίλησε η Eλένη Βασιλείου, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Κύπρου.

Ω ς ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο, προσπαθούμε συνεχώς να πρωτοπορούμε και να εφαρμόζουμε καινοτόμες πρακτικές, για να ανταποκρινόμαστε στις σημερινές προκλήσεις, δημιουργώντας ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία, επεκτείνοντας τον ελεύθερο προσωπικό χρόνο των ανθρώπων μας κατά μία ημέρα (Παρασκευή). Κι αυτό, σε μία προσπάθειά μας να διευρύνουμε το υφιστάμενο ευέλικτο μοντέλο εργασίας και να βελτιώσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή των ανθρώπων μας. Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων αυτής της πρακτικής, θα υιοθετήσουμε ξανά την τετραήμερη εργασία και την αντίστοιχη καλοκαιρινή περίοδο του 2023.

Καινοτόμες πρωτοβουλίες

Ένας πυλώνας στον οποίο συνειδητά επενδύουμε, είναι αυτός της ποικιλομορφίας και συμπερίληψης. Κάποιες από τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, που εισαγάγαμε στον τομέα αυτό, είναι τα εργαστήρια αναγνώρισης ασυνείδητων προκαταλήψεων για όλα τα μέλη του προσωπικού και τα προγράμματα καθοδήγησης και υποστήριξης σε ανώτερα στελέχη, σε σημαντικές στιγμές της καριέρας τους. Έχουμε, επίσης, αυξήσει τα ωφελήματα των αδειών μητρότητας και πατρότητας σε επιπλέον 2 εβδομάδες μετ’ απολαβών έκαστος, ξεπερνώντας έτσι τις νομικές απαιτήσεις. Παίρνουμε επίσης συνεχώς πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αυξανόμενη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων εντός και εκτός του οργανισμού μας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης των ανθρώπων μας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών του δικτύου της PwC, προσφέρουμε τη δυνατότητα για συμμετοχή τόσο σε προγράμματα προσωρινής απόσπασης όσο και σε διεθνή έργα.

H δημιουργία του PwC Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος, αποτελεί μια ακόμη πρωτοποριακή ενέργεια του οργανισμού μας με σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων στην κοινότητα.

Επιπλέον ωφελήματα

Οι άνθρωποι μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας. Η επιτυχία μας βασίζεται στην αποτελεσματική στήριξη και ενδυνάμωσή τους τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα ωφελημάτων, συμπεριλαμβανομένων του ταμείου προνοίας, όπως το πλήρες επιδοτούμενο σχέδιο ασφάλισης ζωής, και των μερικώς επιδοτούμενων σχεδίων ασφάλισης υγείας.

Επιπρόσθετα, το 2019 υιοθετήσαμε το «Everyday Flexibility», ένα πλαίσιο ευέλικτης εργασίας, δίνοντας στους ανθρώπους μας μεγαλύτερο έλεγχο του χρόνου τους, προσφέροντας ευελιξία ως προς το πού, πώς και πότε θα εργαστούν, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τις προσωπικές τους ανάγκες με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας.

Εξίσου σημαντική είναι η συνεχής επικέντρωση στην ευεξία των ανθρώπων μας, κάτι που πράττουμε σε 6 βασικούς πυλώνες: τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, πνευματική, οικονομική και κοινωνική ευεξία.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μας απολαμβάνουν δωρεάν φυσικοθεραπευτικές και διατροφολογικές υπηρεσίες, συμβουλές από εξειδικευμένους ανθρώπους σε γονεϊκά θέματα, παροχή ψυχολογικής στήριξης σε Κύπρο και εξωτερικό, συνεδρίες διαλογισμού και αποσυμφόρησης, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικούς και κοινωνικούς ομίλους.

People first

Η πανδημία επηρέασε τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αναγκάζοντάς τες να προσαρμοστούν σε νέους τρόπους εργασίας. Στην PwC Κύπρου, εφαρμόσαμε μια προσέγγιση «people first» για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων μας, διατηρώντας παράλληλα την απρόσκοπτη ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών μας.

Η τεχνολογική μας υποδομή, οι εργασιακές μας πρακτικές, η αφοσίωση των ανθρώπων μας, η κουλτούρα και η ευελιξία μας διευκόλυναν την ταχεία και επιτυχημένη μετάβαση σε ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον εργασίας, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή την ήδη υπάρχουσα πρακτική «Everyday Flexibility».

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις

Η προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων αλλά και η επένδυση στις νέες δεξιότητες αποτελούν βασικές προτεραιότητες και πρόκληση για κάθε οργανισμό.

Στη μετά-κορωνοϊού εποχή, οι ανάγκες των εργαζομένων, και κυρίως της νέας γενιάς ταλέντων, έχουν αλλάξει και η ύπαρξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος με σύγχρονες εφαρμοσμένες τεχνολογίες και ψηφιακά συστήματα είναι πλέον μονόδρομος.

Στην πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της PwC για τους CEOs, το 81% αυτών στην Κύπρο δήλωσαν πως ό,τι και αν συμβεί δεν θα μειώσουν τις υφιστάμενες αποδοχές των ανθρώπων τους, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό, 65%, δήλωσε ότι δεν θα προβούν σε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, δίνοντας το στίγμα για την αξία και τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης.

Το πλάνο της πενταετίας

Με βασικούς πυλώνες την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική της PwC «The New Equation», ο οργανισμός απαντάει στις θεμελιώδεις μεταβολές που συντελούνται παγκοσμίως.

Η PwC Κύπρου επενδύει στη μετεξέλιξη της εταιρικής της κουλτούρας ώστε να γίνει ακόμα πιο ανθρωποκεντρική και ποικιλόμορφη και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του συνόλου των ανθρώπων της στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού.

Ένας από τους βασικότερους μας στόχους την επόμενη πενταετία είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποικίλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και εργοδότησης, ενώ ταυτόχρονα να διευρύνουμε τις εμπειρίες των ανθρώπων μας και να διευκολύνουμε τις εσωτερικές ευκαιρίες ανέλιξης. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας στη σταδιοδρομία τους, ενθαρρύνοντας τους να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους μέσα από τη συνεχή μάθηση και εξεύρεση λύσεων.

Σε αυτή την προσπάθεια υλοποίησης της στρατηγικής μας, έχουμε ενσωματώσει μια αντιπροσωπευτική ομάδα των ανθρώπων μας, το People Council, το οποίο λειτουργεί ως «think tank», φέρνοντας στην επιφάνεια καινούργιες ιδέες, διοχετεύοντας νέες πρακτικές, και προσφέροντας ανατροφοδότηση στα πλάνα που παρουσιάζονται από την ηγεσία της εταιρείας.

Facts and figures

⋅ Ετήσιος τζίρος εταιρείας:

€83 εκατομμύρια

σε καθαρά έσοδα

(1η Ιουλίου 2021-

30 Ιουνίου 2022)

⋅ Αριθμός προσωπικού:

1.150 άτομα

Γραφεία:

Λευκωσία, Λεμεσός, Πάφος

⋅ Κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή:

150

⋅ Η PwC Κύπρου

έχει εξασφαλίσει τις εξής

βραβεύσεις και διακρίσεις

στον τομέα του

ανθρώπινου δυναμικού:

We Invest in People Platinum (Investors in People)

Εργοδότης Ισότητας από το Υπουργείο Εργασίας

Στοιχεία επικοινωνίας:

Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, Ελένη Βασιλείου, Τηλέφωνο: 22555146 | E-mail: eleni.vassiliou@pwc.com

Υπεύθυνη Τμήματος Μάρκετινγκ, Κωνσταντίνα Λογοθέτη, Τηλέφωνα: 22555000, 22555108 | E-mail: konstantina.logotheti@pwc.com

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων
Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα