powered by

3ος Διαγωνισμός «Δώστε όνομα σε έναν ύφαλο»

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, η Εταιρεία Geoimaging και ο Δήμος Αγίας Νάπας, ανακοινώνουν τη διενέργεια του 3ου Διαγωνισμού «Δώστε όνομα σε έναν ύφαλο», συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησε με επιτυχία το 2021.

Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές/μαθήτριες να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία ονοματοδοσίας ενός φυσικού θαλάσσιου υφάλου, και μέσα από τη διαδικασία αυτή, να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες στο πλαίσιο του θαλάσσιου εγγραμματισμού.

Μέσα από τον φετινό διαγωνισμό οι μαθητές/ μαθήτριες καλούνται να περιηγηθούν με διαδραστικό τρόπο παρατηρώντας τον φυσικό ύφαλο ο οποίος εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο στη θάλασσα από την ακτογραμμή της επαρχίας Λεμεσού, στον κόλπο Ζαπάλο. Σε αυτόν τον ύφαλο καλούνται να δώσουν όνομα οι μαθητές/ μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού. Αντίστοιχα την ευκαιρία για εικονική περιήγηση θα έχουν οι μαθητές/μαθήτριες των δημοτικών σχολείων Λάρνακας και Αμμοχώστου στο δεύτερο ύφαλο, ο οποίος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, και ο οποίος είναι διαθέσιμος για ονοματοδοσία από τους μαθητές/ μαθήτριες των υπό αναφορά επαρχιών.

cmmipasxalinos2



Ο Διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/μαθήτριες από την Δ’ μέχρι και την Στ’ τάξη Δημοτικών Σχολείων των πόλεων και επαρχιών Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού και έχει διάρκεια μέχρι τις 10 Μαΐου 2023.

Πληροφοριακό υλικό έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.cmmi.blue έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες να αποκομίσουν μια καλύτερη εικόνα του σημείου και ταυτόχρονα να εμπνευστούν με τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Δειτε Επισης

Ενισχύουν περαιτέρω την συνεργασία τους ΕΒΕ Αμμοχώστου και ΕΒΕ Πειραιώς
Kawacom’s και Enavsma Foundation μαζί-Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές
Στην Κύπρο το Περιφερειακό Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
Χρυσός χορηγός της ΑΕΛ η IC Markets EU-Στο μετοχικό κεφάλαιο ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας
Ανοίγει τις πόρτες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας-Τα ημερήσια τέλη και τα seasonal
Πρώτη συμμετοχή Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας VivaΤech
Είδε Νίκο Χριστοδουλίδη η ηγεσία του Cyprus Integrity Forum-Παρουσίασε δράση και στόχους ο Μάριος Σκανδάλης
Η νέα εποχή του franchising είναι… φρέσκια, υγιεινή και γεμάτη δυναμική
Ηγεσία με ρίζες και όραμα: Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας στο Inspire 2025
Young Lions 2025 Cyprus: Οι οκτώ νικητές φιλοξενήθηκαν από τον Τζον Χριστοδούλου στο Μονακό