Ν. Γιάλλουρος: Αν χάσουμε την κυβερνοασφάλεια, θα χάσουμε τα πάντα

Η σημαντικότερη δυσκολία για τις επιχειρήσεις είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων της κυβερνοασφάλειας. Αυτό ανέφερε ο Νικόλας Γιάλλουρος Solution Sales Specialist, Modern Workplace & Security (Greece, Cyprus), της Microsoft.

Ο Νικόλας Γιάλλουρος επιδιώκοντας να λύσει το ερώτημα «How can companies adopt a zero-trust strategy to protect identities, endpoints, data, and infrastructure by leveraging a platform approach?» ανέβηκε στη σκηνή του Cyta Business Roadshow με τίτλο «CYBER SECURITY & ΙοΤ: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις» και αποτύπωσε τις προκλήσεις που συνδέονται με την κυβερνοασφάλεια και τον τρόπο μέσα από τον οποίο προστατεύουν οι επιχειρήσεις τα δεδομένα.

Κάλεσε τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν μια καινούργια αντίληψη για την κυβερνοασφαλεια τονίζοντας στη συνέχεια την αξία που έχει να κάνουν πιο πολλά με πιο λίγα (Do more with less).

Η πανδημία έφερε προκλήσεις στον τρόπο και στον χώρο εργασίας με αποκορύφωμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Πριν από ένα χρόνο είχαμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, που βάσει ερευνών έχει προκαλέσει και μια δραματική αύξηση στις κυβερνοεπιθεσεις», είπε. Ως τρίτο, στοιχείο έθεσε την οικονομική κρίση που περνούμε αυτή τη στιγμή με πληθωριστικές πιέσεις, υψηλά επιτόκια και κλείσιμο τραπεζών του εξωτερικού.

Οι επιχειρήσεις, ωστόσο, πρέπει να βρίσκουν λύσεις που εστιάζουν στους εραγζόμενους, στους πελάτες, και στην κερδοφορία τους. Για να συνεχίσουν να είναι παραγωγικοί, οι Οργανισμοί , τόνισε, πρέπει να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες που είναι πελατοκεντρικές και ανθρωποκεντρικές

Στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι λόγω του cloud και του ίντερνετ, ο χώρος της τεχνολογίας βίωσε μια μεγάλη επανάσταση. «Με τόσες συσκευές, εφαρμογές, υπηρεσίες, ομάδες χρηστών είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τους κίνδυνους» εκτίμησε.

«Για να υπάρχει κυβερνοασφάλεια είναι αναγκαίες οι λύσεις εκείνες που προστατεύουν τις συσκευές, την αλληλογραφία, την ταυτότητα, τα δεδομένα, το cloud και τις εφαρμογές μας» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές δεν πρέπει να προστατεύουν τον Οργανισμό από εσωτερικούς κινδύνους μόνο, αλλά, και από εξωτερικούς.

Όσο για τον βασικό πυλώνα και η αρχιτεκτονική που μπορούν να χτίσουν αυτές τις λύσεις, η απάντηση για τον κ. Γιάλλουρο είναι η αρχιτεκτονικη zero-trust η οποία είπε «είναι στην καρδιά της προσέγγισης της Microsoft». Η αρχιτεκτονική αυτή πρέπει να χρησιμοποίει λύσεις που είναι αυτοματοποιημένες και περιορίζουν το περιθώριο του ανθρώπινου λάθους, είπε.

Στο σημείο αυτό ο ομιλητής ανέφερε πως βάσει ερευνών, η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προτιμά σουίτες με ενοποιημένες λύσεις. «Ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την πολυπλοκότητα και να ελέγχουμε το κόστος», συμπλήρωσε.

Πρόσφατες έρευνες για τις πιο σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όταν αγοράζουν λογισμικό έδειξαν, στο μεταξύ, ότι η πιο σημαντική δυσκολία έρχεται στην αντιμετώπιση της κυβερνοασφάλειας. Τέλος, αφού παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει η Microsoft κυβερνοασφάλεια σημαίνει εμπιστοσύνη. «Αν χάσουμε την κυβερνοασφάλεια, τότε χάνουμε τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης